Real Madrid tyylitteli voittoon El Clasicossa ja nousi sarjakärkeen – Barcelonan synkkä alkukausi sai jatkoa

Sergio Ramos palasi tehokkaasti pelikentille loukkaantumisensa jälkeen. Camp Noulla nähtiin myös El Clasicon historian nuorin maalintekijä.

Sergio Ramos pääsi tuulettamaan 2–1-maalia El Clasicossa. Kuva: Getty Images

Real Madrid tyylitteli maukkaan voiton Espanjan miesten jalkapalloliigassa La Ligassa, kun se päihitti rakkaan kilpakumppaninsa Barcelonan vieraskentällä maalein 1–3 (1–1).

Real nousi perinteisen El Clasicon voittoon toisella puoliajalla. Ensin madridilaisten puolustuksen tukipilarin Sergio Ramosin paluu pelikentille loukaantumisen jälkeen sai positiivisen käänteen

Espanjalaistoppari pääsi paukauttamaan rangaistuspilkulta 2–1-johtomaalin 63. minuutin kohdalla, kun hetkeä aiemmin Clément Lenglet oli repinyt Ramosin kumoon. Rankkariin johtanut tuomio katsottiin videolta.

Luka Modric kikkaili lisäajan kynnyksellä näyttävästi loppulukemat, ja voiton myötä Real nousi La Ligan piikkipaikalle.

Barcelonan synkkä alkukausi sai puolestaan jatkoa. Se on ennen lauantain muita otteluita sarjataulukossa kymmenentenä seitsemällä pisteellä, kun ottelun enemmän pelanneella Realilla pisteitä on 13.

Barcelona on hävinnyt viidestä pelaamastaan ottelusta nyt kaksi ja pelannut yhden tasan. Täyden pistepotin Barca on napannut kaksi kertaa.

Kauden ensimmäinen El Clasico sai lauantaina räjähtävän alun.

Barcelonan puolustuksen keskusta oli viidennellä minuutilla sepposen selällään, jonka havaitsi syötön antanut Realin Karim Benzema ja tyhjään tilaan juossut Fede Valverde. Valverde sai rauhassa katsoa minne pallon sijoittaa, eikä takakulmaupotus jättänyt Barcelonan maalivahdille Netolle mahdollisuuksia.

Vain kolmisen minuuttia myöhemmin peli oli jo tasan 1–1. Barcelonan puolustaja Jordi Alba spurttasi vasemmalla laidalla Realin puolustuksen takaa karkuun ja tarjoili maalin eteen Ansu Fatille.

17-vuotiaasta Fatista tuli samalla nuorin El Clasicossa maalin tehnyt pelaaja. Hän täyttää 18 vuotta 31. lokakuuta.

Lue myös: