Hyppää sisältöön

Anton Lundellin ilta oli ikimuistoinen – nuori tähtihyökkääjä takoi neljä maalia erikoisella tavalla: "En yrittänyt muuta kuin nauttia"

Lauantaisella kiekkokierroksella tehtailtiin roimasti maaleja myös muilla paikkakunnilla.

Kuva: Mikko Lieri / AOP

Anton Lundell, 19, kuritti SaiPaa neljällä maalilla, kun HIFK haki Lappeenrannasta pisteet jääkiekon SM-liigassa 5–2-voitolla. Lundell teki osumistaan kaksi rangaistuslaukauksilla. Vastaavaan on pystynyt SM-liigan historiassa vain neljä pelaajaa Lundellin lisäksi.

– En muista, että olisin koskaan tehnyt kahta rankkarimaalia varsinaisella peliajalla edes junioripeleissä. Oli mukava päästä laukomaan niitäkin, Lundell sanaili Yle Urheilulle.

Lundell ei myöskään muistanut, milloin olisi viimeksi onnistunut iskemään suoran kypärätempun eli kolmea peräkkäistä maalia yhdessä pelissä. Neljän maalin ilta on ylipäätään harvinaista herkkua SM-liigassa. Lundellia nuorempana vastaavaan ovat pystyneet vain Kai Suikkanen, Janne Virtanen, Saku Koivu ja Tuomas Pihlman.

– Oli kyllä mukava pelata tänään. Kaikki tuntui onnistuvan. Välillä tulee sellaisia päiviä. En yrittänyt tänään muuta kuin nauttia, Lundell myhäili.

Lundell on tehnyt tällä kaudella jo seitsemän maalia yhtä monessa ottelussa. Päävalmentaja oli syystäkin tyytyväinen suojattinsa esitykseen.

– Antonin pelistä paistoi päättäväisyys. Hän oli ollut pienen vamman takia sivussa. Alusta asti näki, että hän oli saanut ladata energiaa, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen puolestaan kommentoi.

Satakunnan herruus Raumalle, Pelicans murskasi HPK:n

Alkuillan toisessa ottelussa Sport pehmitti yllättäen Ilveksen, joka oli ennen lauantain otteluja Liigan kärjessä tasapistein Lukon kanssa. Vaasalaiset voittivat Tampereella 4–2 kaksi maalia tehneen Jesse Paukun johdolla.

Satakunnan herruus matkasi puolestaan Raumalle, kun Lukko jyräsi Ässät. Loppulukemat Porissa olivat 1–6.

Vierailijoiden murskajaisia vietettiin myös Mikkelissä, jossa KooKoo kuritti isäntiä numeroin 4–1.

Hurjassa vireessä oli myös Pelicans, sillä lahtelaiset voittivat kotonaan HPK:n lukemin 7–2.

Kierroksen tasaisin ottelu tahkottiin Turussa. TPS kukisti JYPin vasta voittolaukauskilpailussa, loppunumerot 2–1.

Sarjan kärjessä on Lukko, joka kolme pistettä Ilveksen edellä. 14 pistettä kahdeksassa ottelussa kerännyt Tappara on kolmantena. Liigan tasaisuutta kuvaa se, että Tapparan ja sijalla yksitoista olevan TPS:n välillä eroa on vain kolme pistettä.

Kierroksen tulokset ja tilastot sekä sarjataulukon löydät tuttuun tapaan teksti-tv:n sivuilta 221–223.

Muokattu kello 21.43: Juttua päivitetty kauttaaltaan koko liigakierroksen päättymisen jälkeen.

Lue myös: