Suora

 • Hiihdon MC: Ruka, sprintin karsinnat
 • Urheilustudio 27.11.
 • Yhdistetyn maailmancup, mäkiosuus HS 142
 • Urheilustudio 27.11.
 • Hiihdon maailmancup, sprintit (p)
 • StarCraft 2: talviturnaus
 • Urheilustudio 27.11.
 • Yhdistetyn maailmancup, hiihto-osuus 5 km
 • Urheilustudio 27.11.
 • Rytmisen EM, joukkueiden 2-ottelun vanne-keilat -ohjelma
 • "Jotain on pielessä, jos on hiljaista" - viimeisen päälle hiottu kommunikaatio auttaa, kun olympiapurjehtijat Ruskola ja Wulff väsyvät toisiinsa
 • Urheilustudio 27.11.

Kimi Räikkönen avaa, miksi Alfa Romeo oli taas ongelmissa: "Kivulias kokemus"

Kimi Räikkönen odotti vielä aamulla parempaa tulosta Portugalin aika-ajoista.

Formula 1
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen joutui pettymään Portugalissa. Jorge Guerrero - Pool/Getty Images

Alfa Romeon suomalaiskonkari Kimi Räikkönen ajoi 16. sijalle Portugalin GP:n aika-ajoissa. Tämä tarkoitti sitä, että Räikkönen ei päässyt taaskaan jatkoon ensimmäisestä osiosta.

Räikkönen on tällä kaudella päässyt vain kolme kertaa aika-ajojen toiseen osioon. Aika-ajoja on tällä kaudella nyt takana kaksitoista. Lauantaina Räikkönen oli aivan viime hetkeen kiinni paikassa toiseen osioon ja 15 parhaan joukkoon. Williamsin George Russell vei viimeisenä kuljettajana paikan jatkoon. Superlahjakkuus iloitsi kovasti onnistumisestaan. Lopulta Russell oli aika-ajoissa jopa 14:s, kun hän päihitti toisessa osiossa Ferrarin Sebastian Vettelin.

Räikkönenkin olisi odottanut parempaa kuin 16. sija.

– Auto tuntui todella hyvältä aamulla, kun olimme tehneet yön aikana muutoksia. Mutta kun alkoi tuulla kovempaa, meille alkoi tulla ongelmia. Kokonaisuudessaan auto toimi mukavasti. Mutta takatuulessa oli kivualias kokemus. Yrtimme päästä jatkoon. Teimme, mitä pystyimme. Mutta se ei riittänyt, Räikkönen totesi Alfa Romeon tiedoteessa.

– Erilaisissa olosuhteissa tilanne olisi ollut täysin erilainen. Mutta loppujen lopuksi tilanne on kaikille sama. Olen totta kai pettynyt. Mutta meidän pitää yrittää huomenna kiriä.

Räikkösen tallitoveri Antonio Giovinazzi hävisi Räikköselle ja oli 17:s.

– Täydellisen tasapainon löytymisen näissä myrskyisissä olosuhteissa ei pitänyt olla helppoa. Hyvä tunne aamulla voi helposti muuttua happamaksi, kun tuuli muuttuu päivän aikana. Se näytti tapahtuvan meille tänään, tallipomo Frederic Vasseur sanoi.

– Jääminen ensimmäiseen osioon on pettymys. Mutta voimme etsiä toivoa huomiselle. Molemmat kuljettajat olivat tyytyväisiä tyynenä aamuna. Tavoittelemme muutaman sijan nousua ja haluamme olla taistelussa niistä sijoista, joilla on väliä.

Lue lisää:

Valtteri Bottas dominoi poikkeuksellisella F1-radalla, kunnes teki ratkaisevan virheen varikolla – asiantuntija: “Hamilton tiesi, mitä teki”

Valtteri Bottas hävisi hurjan taistelun – Lewis Hamilton ajoi paalupaikalle erikoisessa huipennuksessa Portugalissa

Hamilton paalulle vuoristoratamaisessa Portugalissa, Bottas taipui trillerissä ja Räikkönen hävisi superlupaukselle – Yle seurasi hetki hetkeltä aika-ajoja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat