Ilveksestä vapautettu Vainionpää löysi uuden seuran Turusta

Turun Palloseura uskoo saavansa Samuli Vainionpäästä sopivan vahvistuksen keskushyökkääjän tontille.

Samuli Vainionpää siirtyy vahvistamaan TPS:n hyökkäystä. Kuva: Tomi Natri / AOP

Toissa kaudella jääkiekon alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta juhlinut Samuli Vainionpää sai perjantaina Ilvekseltä vapautuksen sopimuksestaan (siirryt toiseen palveluun). Kauden aikana neljä liigaottelua pelannut ja sen jälkeen Mestis-seura KOOVEE:n riveihin lainapelaajaksi siirtynyt Vainionpää löysi kuitenkin nopeasti uuden seuran.

Turun Palloseura tiedotti sunnuntaina, että se on tehnyt 190-senttisen ja 94-kiloisen hyökkääjän kanssa kahden kauden mittaisen sopimuksen.

– Hieno saada uusi alku omalle uralle Turussa ja vielä hienompaa on päästä pelaamaan fyysistä peliä TPS:n paidassa, Vainionpää totesi tiedotteessa.

Vainionpää, 21, liittyy TPS:n vahvuuteen tulevalla viikolla. Seuran pelaajakoordinaattori Tomi Kallio uskoo, että joukkue saa Vainionpäästä sopivan vahvistuksen.

– Saamme ”Vainarista” urallaan eteenpäin haluavan pelaajan. Hän on iso ja vahvasti molempiin suuntiin pelaava keskushyökkääjä, jonka uskomme vahvistavan meidän keskikaistaamme, Kallio linjasi.

TPS on tällä hetkellä liigassa 11. sijalla. Se on voittanut kahdeksasta ottelustaan kaksi varsinaisella peliajalla ja hävinnyt kolme ottelua.

Lue myös: