Mäkihypyn maailmancupin kuutoselta jää väliin koko kausi – edes MM-kotikisat eivät saa Leyhea kiirehtimään

Stephan Leyhe kaatui viime maaliskuussa Trondheimissa.

Stephan Leyhe voitti viime kaudella ensimmäisen maailmancupin osakilpailunsa. Kuva: Getty Images

Viime kaudella mäkihypyn maailmancupissa kuudenneksi sijoittunut ja ensimmäisen osakilpailuvoittonsa ottanut Stephan Leyhe ei kilpaile marraskuussa alkavalla kaudella. Saksalaishyppääjän polven eturistiside repesi maaliskuussa, kun hän kaatui hypyn Trondheimissa eikä hän kiirehdi ennen aikojaan mäkeen.

– Suunnitelmamme on tehdä samalla tavalla kuin Andreas Wellinger ja David Siegel tekivät. Hän (Leyhe) pitää vuoden tauon, parantelee kokonaan vammansa ja aloittaa mäkiharjoittelun ensi vuonna, Saksan maajoukkueen päävalmentaja Stefan Horngacher kertoi Skispringen.com-sivustolla (siirryt toiseen palveluun).

Horngacher avasi maajoukkueen luottohyppääjän tilannetta Oberstdorfissa, missä järjestettiin Saksan kesämestaruuskilpailut.

Talvella Oberstdorfin pitäisi toimia pohjoismaisten hiihtolajien MM-näyttämönä. Edes kotikisat eivät saa 28-vuotiasta Leyhea kiirehtimään.

– Operaatio sujui todella hyvin. Hän on saanut lääkäriltä luvan tehdä melkein mitä vain, mutta ei lupaa hypätä. Stephan ei ehdottomasti hyppää tänä vuonna, Horngacher alleviivasi.

Mäkihypyn maailmancupin pitäisi käynnistyä Puolassa 20.-22. marraskuuta ja jatkua viikkoa myöhemmin Rukalla. MM-kilpailujen lisäksi kauden päätapahtumiin kuuluvat Keski-Euroopan mäkiviikko ja lentomäen MM-kilpailut. Lentomäen arvokilpailumitaleista piti kisata viime kevättalvena Slovenian Planicassa, mutta koronaviruksen vuoksi suurtapahtuma lykättiin joulukuulle.

Lue myös: