Suora

  • Urheiluruutu

Aftonbladet: Ruotsin kiekkoliigassa suuri koronarypäs, Linköpingin joukkueessa yli 20 tartuntaa – seurassa pelaa kuusi suomalaista

Koronavirus kurittaa Ruotsin SHL:ssä pelaavaa Linköpingiä.

jääkiekko
Linköping
Linköping sijoittui viime kaudella runkosarjassa 11:ksi.AOP

Ruotsin jääkiekon pääsarjassa pelaavassa Linköpingissä on paljastunut yli 20 koronatartuntaa, kertoo Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun). Mukana on sekä pelaajia että muita joukkueen jäseniä.

Joukkueen toiminta on keskeytetty toistaiseksi. Linköpingiä edustaa kuusi suomalaispelaajaa: maalivahti Jussi Rynnäs, puolustaja Petteri Nikkilä sekö hyökkääjät Jarno Kärki, Niko Ojamäki, Oula Palve ja Jaakko Rissanen.

– Emme voi kertoa vielä tarkkaa tartuntamäärää, koska odotamme yhä testituloksia. On selvää, että tilanne on vaikea, Linköpingin GM Niklas Persson sanoi Aftonbladetille.

Linköping pelasi edellisen kerran viime viikon lauantaina vieraskaukalossa Skellefteåta vastaan. Edelliset joukkueharjoitukset järjestettiin tiistaina. Perssonin mukaan sairastuneiden oireet ovat lieviä.

– Kahdella tai kolmella pelaajalla on noussut kuume. Se on vähän pelottavaa, joten siksi olemme keskeyttäneet kaiken toimintamme toistaiseksi.

Linköpingin lisäksi SHL:ssä on todettu koronatartuntoja Djurgårdenin ja Skellefteån joukkueissa. Virustilanteen takia Linköpingiltä on siirretty toistaiseksi kolme ottelua.

– Tämä ei ole yhtään hauskaa. Emme ole koskaan kokeneet mitään tällaista, joten aiemmista kokemuksista ei ole nyt apua.Haluamme pelata, mutta meidän on käsiteltävä tilanne nyt oikein. Emme ole koskaan kokeneet mitään tällaista, joten aiemmista kokemuksista ei ole nyt apua, Persson totesi.

Lue myös:

Ilveksestä vapautettu Vainionpää löysi uuden seuran Turusta

Anton Lundellin ilta oli ikimuistoinen – nuori tähtihyökkääjä takoi neljä maalia erikoisella tavalla: "En yrittänyt muuta kuin nauttia"

Laine tai Barkov Tapparaan? Urheilupomo Jukka Rautakorpi kommentoi asiaa Yle Puheen Jääkiekkokierroksella: "Päätäntävalta ei ole pelaajilla"

KalPassa ei yhtään koronatatartuntaa – tositoimiin tulevana tiistaina

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat