Alppihiihtäjä Kilde sai koronatartunnan, Norjan hiihtoliitto uskoo tartunnan tulleen Söldenin kisamatkalta

Muut Söldenissä kisanneet norjalaiset alppihiihtäjät eivät olleet saaneet tartuntaa.

alppihiihto
Aleksander Aamodt Kilde
Aleksander Aamodt Kilden kisa Söldenissä päättyi keskeytykseen.European Pressphoto Agency EPA

Norjalainen alppihiihtäjä Aleksander Aamodt Kilde on saanut koronavirustartunnan, kertoi Norjan hiihtoliitto sunnuntaina. Kilde kävi koronavirustestissä palattuaan keskiviikkona kotimaahansa alppihiihdon maailmancupin avauskilpailusta Itävallan Söldenistä. Testitulos oli positiivinen, ja Kildellä on lieviä sairastumisen oireita.

Norjalaiset testataan kisamatkalta palattua. Muut Söldenissä kisanneet norjalaiset alppihiihtäjät eivät olleet saaneet tartuntaa.

– Aleksander noudatti kaikkia sääntöjä, kun oli ulkomailla ja myös palattuaan kotiin. Silti hän sai tartunnan, kommentoi Norjan maajoukkueen lääkäri Trond Floberghagen.

Suomalaisista Söldenissä kilpailivat Samu Torsti ja Riikka Honkanen. Ski Sport Finlandin urheilujohtaja Tommi Viirret kuvasi STT:lle Söldenin terveystoimia tiukoiksi, eivätkä suomalaiset ole sairastuneet.

Lue myös:

Samu Torsti karsiutui niukasti toisesta laskusta, Söldenissä nähtiin 20-vuotias yllätysvoittaja – "Virheen jälkeen Torstin olisi pitänyt laskea enemmän riskillä"

Italia juhli naisten suurpujottelussa, Riikka Honkanen laski ulos

Ruotsin maajoukkueen mukana harjoitteleva Samu Torsti valmiina viikonlopun mc-avaukseen: "Kävi selväksi päivästä yksi lähtien, että he ovat tosissaan minun kanssani"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat