Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Valtteri Bottas todella ihmeissään pahasta tappiosta – tallitoveri otti ylivoimaisen voiton pohjekrampista huolimatta: "Oli aika kivuliasta"

Valtteri Bottas jäi kakkoseksi Portugalissa dramaattisten vaihdeiden jälkeen.

urheilu
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton tuuletti voittoa komeasti, vaikka alla oli pohjekramppi.Jorge Guerrero - Pool/Getty Images

Mercedseksen Valtteri Bottas jäi toiseksi Portugalin GP:ssä. Bottas johti kisan dramaattisen alun jälkeen kilpailua. Alun jännittävien vaiheiden jälkeen näytti, että Bottaksella olisi kaikki mahdollisuudet voittoon. 20. kierroksen kohdalla tallitoveri Lewis Hamilton pääsi kuitenkin yhtäkkiä hitaammasta suomalaisesta ohi. Tämän jälkeen Hamilton kaasutti ylivoimaiseen voittoon.

– Minulla ei ollut vain vauhtia tänään, Bottas kuvaili kisaansa kärkipaikan nappaamisen jälkeen.

– En tiedä, miksi. Ei ollut vain vauhtia. Yritin puskea lujempaa, mutta en päässyt nopeampaa.

Hamilton on nyt ottanut F1-urallaan 92 voittoa. Tämä tarkoitti sitä, että Hamilton nousi kaikkien aikojen ykköseksi F1-sarjan voittotilastossa. Hamilton nousi yksin kärkeen pois Michael Schumacherin rinnalta.

Paalulta startannut Hamilton kuvaili kisaa vaikeaksi vaativalla Algarven radalla, jolla ajetitin F1-kilpailu ensimmäistä kertaa koskaan.

– Sain hyvän startin, mutta sitten seitsemännessä mutkassa auto ohjasi yliohjasi pahasti, Hamilton sanoo.

– Minun olisi pitänyt yrittää puolustautua Valtterin ohitusyritykseltä. Mutta ajattelen, että tulen myöhemmin ohi. Sen pystyin tekemään, Hamilton totesi.

Jo edellisessä kilpailussa Nürburgringillä Hamilton oli juhlittu sankari, kun hän nousi Michael Schumacherin rinnalle voittotilastossa. Mick Schumacher antoi Hamiltonille isänsä vanhan kypärän. Nyt ei enää vastaavia seremonioita pidetty.

Hamilton oli kysyttäessä ennätyksestä yhä häkeltynyt kuin oli Nürburgringin juhlissa.

– En olisi voinut koskaan kuvitella sitä, missä olen nyt. Minulla ei ollut mitään taikaa taustalla, kun valitsin tulla Mercedekselle ja rupesin yhteisyöhön näiden upeiden ihmisten kanssa, Hamilton hehkutti tiimiään.

– Olen yrittänyt vain tehdä parhaani joka päivä.

Ilman draamaa Hamilton ei säästynyt kisan lopussakaan. Hamilton kertoi tiimiradiossa alle kymmenen kierrosta ennen loppua, että hänellä on kramppi jalassa.

– Minulla oli kramppi oikeassa pohkeessa. Nostin jalkaani aika usein suoralla. Oli aika kivuliasta. Mutta minun piti päästä siitä yli, Hamilton avasi tilannetta.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Bottas romahti kärkipaikalta Portugalissa, ilmiömäinen Räikkönen niukasti ulos pisteiltä – Hamilton nousi kaikkien aikojen ykköseksi

Räikkösen hurja nousu päättyi pettymykseen, Bottas putosi yhtäkkiä voittotaistosta – näin eteni hetki hetkeltä dramaattinen Portugalin GP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat