Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Katso Kimi Räikkösen uskomaton temppu! Asiantuntija ihasteli huimaa suoritusta, Räikkönen itsekin hämmästyi hurjasta ohitustykityksestä

Kimi Räikkönen säväytti Portugalin GP:ssä nousemalla kymmenen sijaa heti avauskierroksen aikana.

Formula 1
Kimi Räikkönen Portugali
Kimi Räikkönen (edessä) ohitti avauskierroksella esimerkiksi Ferrarin Charles Leclecrin (takana). Rudy Carezzevoli/Getty Images

Portugalin GP:n yksi suurimmista onnistujista Alfa Romeon suomalaiskonkari Kimi Räikkönen. 41-vuotias Räikkönen lähti kisaan 16. lähtöruudusta, eikä odotukset olleet korkealla.

Sunnuntain kilpailun piti olla erittäin tuulinen ja Alfa Romeo oli ollut lauantaina jo vaikeuksissa kovan tuulen kanssa.

Räikkönen teki kuitenkin avauskierroksella uskomattoman tempun. Räikkönen nousi avauskierroksella peräti kymmen sijaa. Hän oli avauskierroksen jälkeen noussut kuudenneksi.

Näet Räikkösen ohituskset yllä olevasta twiitistä.

Vastaavanlainen nousu nähtiin myös McLarenin Carlos Sainzilta, joka nousi hetkellisesti seitsemänneltä sijalta kärkeen. Mutta Räikkösen suoritus oli omaa luokkaansa. Vastaavaa nousua nähdään F1-kisoissa hyvin harvoin.

Avauskierros oli hyvin dramaattinen, sillä juuri ennen starttia Algarvessa alkoi sataa.

– Kimin temppu kertoi Kimin tilannetajusta ja nopeasta reagoinnista. Tv-kuvista näkyi, miten Kimi hyödynsi kaikki tilanteet, Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh ihasteli.

– Muut epäröivät. Kimi ei epäröinyt yhtään. Hän meni vaistonvaraisesti. Kimi luotti reaktiokykyynsä ja autonkäsittelytaitoihinsa.

Räikkönen ja Sainz lähtivät kilpailuun pehmeillä renkailla, jotka toimivat kisan alussa huomattavasti paljon paremmin kuin keskikovat renkaat. Mildh uskookin, että sopiva renkaiden lämpötila ja sopivat rengaspaineet auttoivat Räikköstä hurjaan temppuun.

– Kimin tuntien hän tiedosti, että sataa. Mutta Kimi ei tehnyt siitä numeroa. Avauskierros oli huima suoritus Kimiltä, Mildh sanoi.

Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen oli huimassa iskussa Portugalin GP:n alussa. Rudy Carezzevoli/Getty Images

Räikkönen alkoi menettää avauskierroksen jälkeen hyviä asemiaan, kun keskikovat renkaat alkoivat monilla mulla kuljettajilla toimia vaikean alun jälkeen. Räikkösen pehmeät renkaat alkoivat myös kulua. Suomalaiskonkari tuli oivasti ensimmäisenä varikolle ja pääsikin vielä MM-pistetaistoon.

Loppuvaiheessa Sebastian Vettel tuli kuitenkin Ferrarillaan ohi. Räikkönen jäi ensimmäisenä ulos pisteiltä ja oli lopputuloksissa 11. sijalla.

– Avauskierros olisi pitänyt palkita MM-pisteellä. Mutta totuus on, että Alfa Romeon vauhti ei riitä. Oli kuitenkin todella piristävä kilpailu Kimiltä, Mildh sanoo.

Räikkönen totesi F1-sarjan videohaastattelussa kilpailun jälkeen, että lähtö ei ollut itsessään hyvä. Räikkönen menetti omien sanojensa mukaan itse lähdössä yhden sijan.

– Mutta sen jälkeen ihmettelin yhdessä vaiheessa, mitä muut oikein tekevät, Räikkönen hämmästeli.

– Mutta totta kai meillä oli hyvä avauskierros ja jopa toinenkin kierros. Vauhti oli kohtuullista. Varikkopysähdyksellä meillä oli pieniä ongelmia. Kisan lopussa menetin valitettavasti vanhoilla renkailla 10. sijan Vettelille. Emme saaneet mitään. Tarvitsemme lisää vauhtia. Sitten on ok.

Räikkösen mukaan tuuli haittasi myös sunnuntain kilpailussa lauantain aika-ajon tapaan.

– Meillä oli paljon vaikeuksia tuulen kanssa jopa kisassa ja viimeisessä mutkassa. Loppua kohden meni paremmin. Mutta oli joitain pahojakin hetkiä. Auto toimi kohtuullisesti suurimman osan kilpailusta. Mutta tarvitsemme lisää vauhtia, Räikkönen kuvaili.

Lue lisää:

Bottas romahti kärkipaikalta Portugalissa, ilmiömäinen Räikkönen niukasti ulos pisteiltä – Hamilton nousi kaikkien aikojen ykköseksi

Valtteri Bottas todella ihmeissään pahasta tappiosta – tallitoveri otti ylivoimaisen voiton pohjekrampista huolimatta: "Oli aika kivuliasta"

Räikkösen hurja nousu päättyi pettymykseen, Bottas putosi yhtäkkiä voittotaistosta – näin eteni hetki hetkeltä dramaattinen Portugalin GP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat