Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Matilda Castren nappasi uransa parhaan LPGA-kiertueen sijoituksen – vasta toisena suomalaisena kärkikymmenikköön

Ensimmäistä kauttaan LPGA-kiertueella pelaavan Castrenin paras sijoitus oli aiemmin 23:s.

golf
Matilda Castren 08082020
Matilda Castren oli huippuvireessä LPGA-kiertueen kilpailussa Yhdysvalloissa. Arkistokuva.Getty Images

Matilda Castren onnistui golfin LPGA-kiertueen kilpailun päätöskierroksella Yhdysvalloissa loistavasti ja nousi ensimmäistä kertaa urallaan kiertueella kärkikymmenikköön.

Castren oli ennen sunnuntain kierrosta jaetulla 18:lla sijalla, mutta kirjasi päätöskierroksella 67 lyönnillä tuloksen viisi alle ihannetuloksen ja nousi lopulta jaetulle kahdeksannelle sijalle. Viisi birdietä kirjauttanut suomalainen oli 67 lyönnillään viimeisen kierroksen toiseksi paras pelaaja. Vähemmillä lyönneillä kierroksen selvitti vain Yhdysvaltain Amy Olson, 65 lyöntiä.

Castrenin kokonaistulos oli kymmenen alle parin. Ensimmäistä kauttaan LPGA-kiertueella pelaavan Castrenin paras sijoitus tätä ennen oli 23:s.

Ennen Castrenia kiertueen kärkikymmenikköön on yltänyt suomalaisista vain Minea Blomqvist-Kakko, joka oli vuonna 2008 kymmenen parhaan joukossa kolme kertaa. Blomqvist-Kakon paras sijoitus oli 3:s.

Castren jäi Greensboron kilpailun yhdysvaltalaisesta voittajasta Ally McDonaldista (-16) kuuden lyönnin päähän. Kakkonen oli McDonaldin maannainen Danielle Kang (-15) ja kolmas Filippiinien Bianca Pagdanganan (-14).

Muokattu 26.10.2020 kello 9.38: Korjattu juttuun, että Castren oli päätöskierroksen toiseksi paras. Amy Olson käytti viimeiseen kierrokseen vähiten lyöntejä, 65.

Lue myös:

Matilda Castren menetti asemiaan kolmannella kierroksella golfin LPGA-kiertueella

Castren nousi LPGA-kiertueella jo seitsemänneksi – Pulkkanen paranteli asemiaan Euroopan-kiertueella

Matilda Castren jälleen oivassa golfvireessä – suomalainen on avauskierroksen jälkeen yhdeksäntenä

Salibandyn mestarivalmentaja Petteri Nykky golfin maajoukkuevalmentajaksi – “Golf tulee olemaan aiempaa isommassa ja merkittävämmässä roolissa”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat