Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Matilda Castren ei tiennyt mitä odottaa pitkän koronatauon jälkeen – nyt suomalaisgolfari on uransa parhaassa vireessä: "Tosi hyvin on mennyt"

Matilda Castren golfasi sunnuntaina uransa parhaan sijoituksen LPGA-kiertueella, eikä se ole ollut kauden ainoa huippuonnistuminen.

golf
Matilda Castren 06082020
Matilda Castren on ollut mainiossa vireessä LPGA-kiertueella.Getty Images

Sijoitus golfin LPGA-kiertueen kymmenen parhaan joukossa on suomalaisittain harvinaista herkkua.

Ennen viime viikonloppua siihen oli yltänyt vain Minea Blomqvist-Kakko, mutta nyt listalla on kaksi nimeä. Matilda Castren nousi jaetulle kahdeksannelle sijalle Greensboron kilpailussa Yhdysvalloissa huimalla päätöskierroksen pelillään.

Castren pelasi porukan toiseksi parhaan tuloksen, 67 lyöntiä, joka on viisi alle ihannetuloksen. Suomalaisen kokonaistulokseksi merkattiin -10.

Uran paras sijoitus sai Castrenin itsensäkin hieman hämmentyneeksi.

– Pari viime kuukautta peli on tuntunut tosi hyvältä. En osaa sanoa, mikä on loksahtanut paikalleen. Olen lyönyt tosi hyvin palloa, ja sunnuntaina varsinkin putit upposivat, mistä tuli hyvä tulos, hän kertoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Castrenille lauantai oli heikoin päivä Greensborossa. Suomalainen pelasi kierroksen läpi 73 lyönnillä. Tulos oli yksi yli ihannetuloksen. Samalla hän putosi kärkikymmeniköstä sijalle 18.

Neljän päivän kiertueella juuri lauantai oli Castrenille henkisesti stressaavin.

– Sunnuntaihin halusin vain lähteä nauttimaan. Nukuin hyvät yöunet ja heräsin tosi virkeänä. Ajattelin vain, että lähdetään pelaamaan kierros golfia ja otetaan rennosti, siitä tulikin sitten hyvä päivä.

Castren arvioi, että on henkisesti vahva pelaaja, sillä heikot reiät tai kierrokset eivät jää häntä häiritsemään.

– Niin se kai on. Aika harvoin minulle tulee romahdusreikiä, mutta välillä sattuu pieniä virheitä, jotka saattavat kostautua. Sunnuntaina minulla oli tosi hyvä asenne. Pelasin rennosti ja vaikka tuli huonompia lyöntejä, sain pelastettua par-tulokset.

Tähän asti Castrenin vuosi on sujunut jopa yli hänen odotustensa. Peleistä tuli tauko, joka kesti helmikuun alusta aina heinäkuun loppuun. Pelitauon jälkeen hän ei tiennyt, mitä odottaa.

Kesän käännyttyä syksyksi, peli on alkanut kulkea erinomaisesti. Lokakuussa Castren nappasi uransa ensimmäisen ammattilaiskisan voiton naisten kakkoskiertueen Symetra-tourin kilpailussa. Ensimmäistä kauttaan LPGA-kiertueella pelaava Castren on lisäksi parantanut tuloksiaan Yhdysvaltain naisten ammattilaiskiertueelle liki kisa kisalta.

Ennen Greensboroa Castrenin paras sijoitus LPGA-kiertueella oli kaksi viikkoa sitten tullut 23:s sija. Paluukisassaan heinäkuussa Castren oli 25:s.

– Tosi hyvin on mennyt. Kun olin heti paluukisassa Ohiossa 25 parhaan joukossa, se antoi virtaa, että hei pystyn pelaamaan täällä ja siitä on tullut itselleni rutiinitaso.

Seuraavaksi Castren kilpailee kaksi viikkoa Symetra-kiertueella, josta hän hakee rankingin kautta paikkaa US Openiin.

Muokattu 26.10.2020 kello 9.39: Korjattu juttuun, että Castren oli päätöskierroksen toiseksi paras. Amy Olson käytti viimeiseen kierrokseen vähiten lyöntejä, 65.

Lue myös:

Matilda Castren nappasi uransa parhaan LPGA-kiertueen sijoituksen – vasta toisena suomalaisena kärkikymmenikköön

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat