Hyppää sisältöön

Zidanen paineet kovenevat Real Madridissa – "Mikään ei ole muuttunut"

Seurajohto pelkää Zinedine Zidanen liikkeitä ja pohtii samalla Mauricio Pochettinon värväystä joukkueen uudistajaksi.

Zinedine Zidane tunnetaan nopeista liikkeistään. Kuva: Getty Images

Jalkapallon espanjalaisen mahtiseuran Real Madridin johdolla on jälleen tukalat oltavat. Vaativat fanit ärsyyntyivät peräkkäisistä tappioista Espanjan liigassa Cadizille ja Mestarien liigassa varamiehiselle Shahtar Donetskille.

Real Madrid on Espanjan liigassa Real Sociedadin jälkeen toisena, tosin ottelun vähemmän pelanneena. Mestarien liigan B-lohkossa se on viimeisenä.

Fanit vaativat valmentaja Zinedine Zidanelta voittoa Mestarien liigan tiistain vierasottelusta Borussia Mönchengladbachia vastaan. Seurajohto haluaisi Zidanelta selkeän sitoutumisen seuran pidempiaikaiseen kehitykseen.

– Olen voittanut näiden pelaajien kanssa monta mestaruutta. Jatkan heidän kanssaan ja heidän tukenaan loppuun asti, Zidane vastasi joukkueen ikääntyviin pelaajiin kohdistuneeseen kritiikkiin viime viikolla.

Myös puolustuksen kokenut johtohahmo Sergio Ramos lupasi, että joukkueen peliin tuli vain hetkellinen hikka, kun se katkaisi tappioiden sarjan kahteen lauantain "klassikossa" Barcelonaa vastaan.

– Kaikille joukkueille tulee joskus pahoja jaksoja. Toivottavasti meidän huono jakso kesti vain viikon, Ramos käsitteli epäilyt Real Madridin nykyisen miehistön tulevaisuudesta.

Zidane on nopea käänteissään

Zidanea pidetään pelaajakehittäjänä muttei joukkueen rakentajana. Espanjan lehdistössä onkin ehdoteltu, että Zidane siirrettäisiin sivuun ja Real Madridin remontti annettaisiin argentiinalaisen Mauricio Pochettinon vastuulle.

Seurajohto on kahden vaiheilla. Voitto Borussia Mönchengladbachista vaimentaisi kriisipuheita ja vakauttaisi Zidanen asemaa.

Samaan aikaan johto pelkää Zidanen äkkinäisiä käänteitä. Zidane yllätti pomot vuonna 2018 eroilmoituksellaan, kun joukkue oli kompuroinut Espanjan liigassa mutta otti Mestarien liigassa kolmannen perättäisen mestaruuden.

– Mikään ei ole muuttunut. Toimin kuten aina eli keskityn hoitamaan työtäni, Zidane sivuutti viime viikolla kysymykset jatkosuunnitelmistaan.

Zidane palasi Real Madridin peräsimeen viimevuoden maaliskuussa. Hänen nykyinen valmentajasopimuksensa jatkuu kesään 2022.

Lue myös:

.
.