Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Susijengille mieluisia uutisia: Lauri Markkanen tyrkyllä EM-karsintoihin

Lauri Markkanen vahvistaa Susijengiä EM-karsinnoissa, mikäli pelilupa-asiat saadaan kuntoon.

Maajoukkuekoripallo
Lauri Markkanen
Lauri Markkanen olisi valmis liittymään Susijengin vahvuuteen EM-karsinnoissa. Getty Images

Suomen koripallomaajoukkuetta luotsaava Henrik Dettmann on nimennyt 25 pelaajan listan ehdokkaista tuleviin EM-karsintaotteluihin. Ehdokaslistan kiinnostavin pelaaja on Chicago Bullsin NBA-tähti Lauri Markkanen.

Markkasen NBA-kausi päättyi koronaviruspandemian vuoksi jo maaliskuussa.

– Viimeisestä ottelustani on ehtinyt kulua jo yli puoli vuotta ja mieli tekee kovasti palata kentälle. Niin kauan kuin se on olosuhteiden puolesta mahdollista, tahtoisin ehdottomasti edustaa Susijengiä marraskuun peleissä, Chicagosta tavoitettu Markkanen kommentoi tiedotteessa.

Dettmannin mukaan Suomi on ollut yhteydessä Kansainväliseen koripalloliittoon (Fiba) ja NBA:han. Virallisia vastauksia odotellaan.

- Elämme poikkeuksellista aikaa ja tiedostamme sen, että tavallisesti tähän aikaan NBA:n pelikausi olisi alkamaisillaan. Niin Laurin kuin meidän tahtotila ja etu on, että hän pystyisi marraskuussa pelaamaan, Dettmann valottaa Markkasen tilannetta.

Markkasen lisäksi ehdokaslistassa on toinenkin Atlantin takana paraikaa aikaansa viettävä ja uuteen kauteen valmistautuva pelaaja, Utahin yliopiston Mikael Jantunen.

21 vuoden ikäero vanhimmasta nuorimpaan pelaajaan

Susijengin pitkäaikaisella syömähampaalla Petteri Koposella on meneillään kolmas ja viimeinen sopimuskausi saksalaisen Bayern Münchenin kanssa.

Koponen ei kuitenkaan kuulu tällä hetkellä Bayernin kokoonpanoon, vaan hän harjoittelee Helsingissä ja neuvottelee münchenilaisseuran kanssa jatkosta. Dettmannin mukaan myös Koposen pelihalut ovat suuret.

- Ammattilaispelaaja tahtoo aina ja kaikissa olosuhteissa luontaiseen elinpiiriinsä, eli kentälle. Petteri on harjoitellut koko syksyn hyvin ja hänellä on paljon annettavaa Susijengille, Dettmann totesi.

Ehdokaslistan muihin kiinnostaviin pelaajiin lukeutuu vahvaa tulokassyksyä Helsinki Seagullsissa pelaava 18-vuotias lupaus Max Besselink.

– 21 vuoden ikäero joukkueen vanhimman (Tuukka Kotti, 39) ja nuorimman (Max Besselink, 18) pelaajan välillä osoittaa jotain paitsi nuorten pelaajien valmiuksista pelata kansainvälisen tason koripalloa, myös kokeneemman jaoston kilpailullisuudesta ja motivaatiosta, Dettmann arvioi.

Susijengi kohtaa marraskuun EM-karsintakuplassa Espoossa Georgian ja Serbian.

Katso koko ehdokaslista EM-karsintoihin (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

Susijengin EM-karsintoja pelataan marraskuussa Espoossa – "Mieluummin järjestämme kuplan kuin lähdemme muualle pelaamaan"

Suomen koripallonaistenkin EM-karsintapelit viedään "kupliin"

Lähteet: Koripalloliiton tiedotus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat