Emil Ruusuvuori pääsi ATP-turnauksen pääsarjaan Kazakstanissa – avauskierroksella vastassa maailmanrankingin 438:s

Emil Ruusuvuori kukisti kokeneen serbialaisen Viktor Troickin Nur-Sultanin turnauksen karsinnoissa.

tennis
Emil Ruusuvuori lyö palloa.
Emil Ruusuvuorella on hyvät mahdollisuudet edetä ensimmäistä kertaa lokakuussa ATP-turnauksessa toiselle kierrokselle.AOP

Emil Ruusuvuori eteni pääsarjaan tenniksen miesten ATP-turnauksessa Kazakstanissa. Ruusuvuori varmisti Nur-Sultanissa pääsarjapaikkansa kukistamalla kokeneen serbialaisen Viktor Troickin kolmessa erässä.

Ruusuvuori pehmitti Troickin kaksinpelin karsintojen toisella kierroksella. Maailmanlistalla 98:nneksi noussut Ruusuvuori voitti avauserän 6-3, mutta hävisi toisen erän katkaisupelin jälkeen 6-7 (3-7). Ratkaisuerässä Ruusuvuori mursi neljännessä pelissä Troickin syötön ja voitti erän 6-3. Ottelu kesti kaksi tuntia ja kuusitoista minuuttia.

Nur-Sultanista tuli Ruusuvuorelle lokakuun kolmas ATP-turnaus, jossa hän eteni pääsarjaan. Aiemmin hän onnistui karsinnoissa Saksan Kölnissä ja Belgian Antwerpenissä. Niissä kummassakin 21-vuotiaan suomalaisen tie katkesi pääsarjan avauskierroksella.

Nyt Ruusuvuorella on kuitenkin hyvät mahdollisuudet edetä toiselle kierrokselle. Avauskierroksella vastaan tulee villin kortin turnaukseen saanut isäntämaan Timofey Skatov. Hän on maailmanlistalla vasta sijalla 438. Ruusuvuoren ja Skatovin ottelu pelataan tiistaina.

Lue myös:

Emil Ruusuvuori urakoi ATP-turnauksesta toiseen – Kazakstanissa pääsarjapaikan esteenä on enää kokenut serbialainen

Kommentti: Ruusuvuoren Ranskan avoimista pannukakku – massakenttäpeli yhä suurin huolenaihe

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat