Hyppää sisältöön

"Merkittävä menetys" – Suomen ykköspyssy Nico Rönnberg sivuun EM-karsintojen avauspeleistä

Nico Rönnberg ei pelaa käsipallomaajoukkueen ensimmäisissä EM-karsintaotteluissa.

Nico Rönnbergin poisjäänti oli kova takaisku Suomen käsipallomaajoukkueelle. Kuva: EPA

Suomen käsipallomaajoukkueen tähtipelaaja Nico Rönnberg jää pois EM-karsintojen avausotteluista Pohjois-Makedoniaa ja Tanskaa vastaan.

Suomi kohtaa karsintojen avausottelussaan Pohjois-Makedonian 4. marraskuuta vieraskentällä sekä hallitsevan olympiavoittajan Tanskan 7. marraskuuta.

Rönnberg on kärsinyt alkukauden aikana vatsalihaksen repeämästä ja kuntoutus on yhä kesken. Ammatikseen Ranskan liigassa US Ivryn joukkueessa pelaava Rönnberg keskusteli pelaamisestaan seuran lääkärin kanssa. Lääkäri ei kieltänyt EM-karsintaottelua, mutta suositteli kuntoutuksen jatkamista.

– Tämä on merkittävä menetys. Nico on monipuolinen ja vaarallinen pelaaja. Nico ja Teemu Tamminen ovat pelanneet yhdessä loistavasti vuosikausia Cocksissa, ja nyt tämäkin osa-alue jää Suomen pelistä pois. Nämä ovat tärkeitä asioita, kun pelataan kovia maita, kuten Tanskaa vastaan, Yle Urheilun asiantuntija Tomi Salminen sanoi.

Erikoista Rönnbergin kuntoutuksessa on se, että jos kaikki etenee suunnitelmien mukaan, niin hän pelaa ensi lauantain liigaottelussa joitakin minuutteja Montpellieriä vastaan.

Ivryn valmennusjohto haluaa, että Rönnberg säilyttää pelituntumansa kovatasoisessa liigassa.

– Rönnbergin poisjäänti tuo Suomen peliin erilaisia kuvioita. Odotan, että Granlundin veljekset Max ja Robin tuovat omalla tavallaan lisää heittovoimaa Suomen hyökkäykseen. Tämä voisi olla pienoinen yllätyskortti Tanskaa vastaan, Salminen pohdiskeli.

Suomi kohtaa EM-karsinnoissa Tanskan ja Pohjois-Makedonian lisäksi Sveitsin. Lohkon kaksi parasta etenee suoraan EM-lopputurnaukseen.

Lue myös: