CAS päätti: Jevgeni Ustjugov syyllistyi dopingrikkeeseen ja menettää olympiamitalinsa

Ampumahiihtäjä Jevgeni Ustjugovin dopingtutkinta avattiin uudelleen viime talvena. 

ampumahiihto
Jevgeni Ustjugov
Jevgeni Ustjugovin valitus hylättiin urheilun kansainvälisessä vetoomustuomioistuimessa.European Pressphoto Agency EPA

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin (CAS) on hylännyt ampumahiihtäjä Jevgeni Ustjugovin valituksen dopingpannasta. Kansainvälinen ampumahiihtoliitto (IBU) kertoi asiasta verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

IBU ilmoitti viime helmikuussa, että se avaa uudelleen dopingtutkinnan Ustjugovista. Venäläisurheilija asetettiin kahden vuoden kilpailukieltoon maaliskuussa, vaikka hän oli jo lopettanut kilpauransa. Ustjugov ilmoitti heti maaliskuussa valittavansa asiasta CAS:iin.

Ustjugov on kuulunut niihin urheilijoihin, joiden dopingin käyttöä Venäjä on yrittänyt salata Moskovan antidopinglaboratorion testitietoja manipuloimalla. IBU perustikin kilpailukiellon Ustjugovin biologiseen passin profiiliin.

CAS ei ole vielä julkistanut päätöstään, mutta IBU:n muktaan CAS totesi Ustjugovin käyttäneen dopingia ja kasvatti kilpailukiellon neljään vuoteen. Näin ollen kaikki Ustjugovin tuloksen tammikuusta 2010 kauden 2013–2014 loppuun mitätöidään.

Tämä merkitsee sitä, että Ustjugov menettää Vancouverin olympialaisissa voittamansa yhteislähtökisan kultamitalin. Myös Venäjä menettää Sotshin olympiakisoissa saavuttamansa viestikullan sekä Vancouverin viestipronssin. Asiaan tarvitaan vielä Kansainvälisen olympiakomitean lopullinen päätös.

Ustjugovilla on nyt kolme viikkoa aikaa valittaa tästä päätöksestä. Hänen asianajajansa Aleksei Panitsh totesikin uutistoimisto Tassille, että Ustjugov aikoo valittaa, sillä CAS:n päätös on “naurettava”.

Lue myös:

Ex-ampumahiihtäjä Ustjugovin dopingtutkinta avattiin uudelleen

ARD: Venäjän ampumahiihtotähdet voivat menettää olympiakultansa dopingin takia

Entinen ampumahiihtäjä Ustjugov menettää viestin olympiakultansa

Lähteet: AP, IBU

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat