Suora

  • Monza, EK 4 - live

Korpelan huipputorjunnat takasivat nollan, Summanen osui oikeaan aikaan – "Tahto on ainoa asia, mitä boksissa tarvitaan, ja sitä löytyi"

Tinja-Riikka Korpela oli ylpeä siitä, että Suomen joukkue oli Skotlantia kovempi rangaistusaluepelissä.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue
Emmi Alanen (vas), maalintekijä Eveliina Summanen ja Sanni Franssi juhlivat 1-0 voittoa.
Emmi Alanen (vas), maalintekijä Eveliina Summanen ja Sanni Franssi juhlivat 1-0 voittoa.Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen suurimmat sankarit Skotlannin kaadossa olivat ottelun ainokaisen tehnyt Eveliina Summanen ja maalinsa puhtaana pitänyt Tinja-Riikka Korpela.

Korpela ei tällä kaudella ole saanut seurajoukkueessaan Evertonissa vastuuta, mutta maajoukkueessa hän on ollut jo vuosien ajan kantava voima. Skotlantia vastaan Korpela venyi jälleen tärkeisiin torjuntoihin ja osoitti, ettei ottelutuntuma häviä mihinkään pienen tauon aikanakaan.

– Olen pelannut reilut 20 vuotta, joten ei se haittaa jos pari peliä jää välistä. Oli ihan mahtava päästä taas pelaamaan, ja vielä kotiyleisön edessä, aivan huikeaa, Korpela hehkutti Yle Urheilun haastattelussa ja vakuutti pysyneensä koko ottelun ajan sopivan lämpimänä.

– Aivan mahtava peli meiltä, koko joukkueelta. Teimme tärkeää duunia koko 90 minuuttia.

"Me olimme kovempia"

Summanen oli mainiossa vireessä sekä keskikentän puolustustehtävissä että hyökkäyksessä. Hän viimeisteli Suomen ja koko ottelun ainokaisen 49. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta.

Skotlannin puolustus onnistui jo putsaamaan pallon pois maaliviivalta, mutta Summanen seurasi tilanteen loppuun saakka ja laukoi vaikeasta asennosta pallon maaliin. Hän myönsi, että maali oli hänen uransa tärkein, ainakin tähän mennessä.

– Lauoin tahdolla. Se on ainoa asia, mitä “boksissa” tarvitaan, ja sitä löytyi, hän vakuutti.

Korpelan mukaan joukkueessa onkin painotettu rangaistusaluepelaamista niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa.

– Brittijoukkueet ovat aina boksissa kovia, mutta me olimme kovempia. Se on loistava ja iso juttu.

Seuraavaa ottelua ei vielä mietitä

Suomi on edellisen kerran pelannut EM-karsintoja liki vuosi sitten. Nyt se pääsi pelaamaan vieläpä yleisön edessä, sillä Töölön stadionille oli päästetty noin 1 500 katsojaa. Summasen mukaan katsojat antoivat pelaajille lisätsemppiä pelaamiseen ja kaksinkamppailuihin.

– Varsinkin tuossa lopussa, kun alkoi jalka vähän painaa, niin oli tärkeää, että oli kotiyleisö kannustamassa meitä.

Ottelua edeltävissä haastatteluissa Summanen oli vakuuttanut, että Skotlanti peli on ottelu muiden joukossa, eikä ennakkosuosikin kaataminen ole yhtään sen tärkeämpää kuin muiden joukkueidenkaan. Nyt kun Skotlanti kaatui, hän myönsi, että voitto tuntuu erityisen tärkeältä.

– Tämä antaa joukkueellemme varmasti itseluottamusta tuleviin otteluihin, Summanen sanoi ja samaa mieltä oli myös Korpela:

– Tämä peli antaa täyden luoton siihen, että pystymme voittamaan MM-kisoissa olevia joukkueita.

Skotlanti pelasi naisten MM-kisoissa ensimmäistä kertaa maan historiassa vuonna 2019.

Suomi ja Skotlanti kohtaavat myös seuraavassa EM-karsintaottelussa 1. joulukuuta. Tuolloin ottelu pelataan Edinburghissa. Korpelan mukaan tätä vierasottelua ei kuitenkaan vielä mietitä.

– Nautitaan tästä tämä ilta!

Lue myös:

Maukas voitto! Helmarit kaatoi Skotlannin Summasen maalilla

Katso tallenne: Helmarit kaatoi kivikovan Skotlannin

Suomen päävalmentaja mullisti kovimman EM-karsintavastuksen jalkapallokulttuuria 12 vuoden ajan – kohtaa nyt ensimmäisen kerran: "Yritän olla miettimättä sitä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat