Suora

  • Monza, EK 4 - live
  • Elävä arkisto esittää

Maalitykki Linda Sällström piti itseään joukkueen heikompana lenkkinä, mutta voitto teki tyytyväiseksi – "Uhrasimme itsemme jokaisessa kaksinkamppailussa"

Helmarit otti maukkaan voiton Skotlannista EM-karsinnoissa. Linda Sällström uskoo, että joukkueiden seuraavassa kohtaamisessa vastaan tulee varsin vihainen vastustaja.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue
Suomen Linda Sällström (oik.) ja Skotlannin Rachel Corsie EM-karsintaottelussa.
Suomen Linda Sällström (oik.) ja Skotlannin Rachel Corsie tiistain EM-karsintaottelussa.Matti Raivio / AOP

Suomen jalkapallomaajoukkueen maalitykki Linda Sällström nousi viime vuonna Helmareiden kaikkien aikojen maalintekijäksi. Skotlantia vastaan Sällström ei onnistunut kasvattamaan maalisaldoaan, eikä antanut itselleen muutenkaan täysin puhtaita papereita.

– Olen tyytyväinen niin kauan kuin voitamme, joten sillä ei ollut väliä, vaikka pelasin vähän heikomman pelin. Olin ehkä se heikompi lenkki, mutta muut pelaajat olivat niin kauhean hyviä ja pelasivat vahvasti, hän totesi Skotlanti-ottelun jälkihöyryissä.

Suomi pelasi Skotlantia vastaan rohkeasti, vaikka vierasjoukkue olikin ottelun ennakkosuosikki. Ajoittain Skotlanti pääsikin myllyttämään tilanteita Suomen maalille, mutta Helmareiden puolustus ja maalivahti Tinja-Riikka Korpela kestivät.

Sällströmin mukaan pelaajat pystyivät pitämään päänsä kylmänä, vaikka paine oli kova. Pelin ratkaisu oli ennen kaikkea pelaajien asenteessa.

– Pelasimme hyvin uhrautuvaa jalkapalloa ja uhrasimme itsemme jokaisessa kaksinkamppailussa. Onnistuimme tekemään maalin ja pidimme maalin puhtaana lopussa, vaikka Skotlanti tuli kovaa päälle. En voi kuin kehua koko joukkuetta, mahtava joukkuepanos! Sällström hehkutti.

"Pystymme siihen uudelleen"

Suomi johtaa nyt E-lohkoa neljän pisteen turvin, kun EM-kisoihin pääsee jokaisen lohkon voittajat ja kolme parasta lohkokakkosta. Loput lohkokakkoset jatkavat jatkokarsintoihin.

Suomen joukkueen pelaajat vakuuttelivat ennen ottelua, ettei Skotlannin kaataminen ole yhtään tärkeämpää kuin muiden joukkueiden, mutta ottelun jälkeen Sällström kertoi pisteiden olleen todella tärkeitä.

– Ne olivat ehdottomasti vähän tärkeämpiä. Haluamme voittaa lohkomme ja sitä ajatellen ne olivat tosi tärkeät pisteet.

Suomi jatkaa EM-karsintaa 1. joulukuuta, jolloin se matkaa Edinburghiin Skotlannin vieraaksi. Tuohon otteluun Helmarit sai voitostaan lisää itseluottamusta.

– Olemme nyt voittaneet heidät kerran ja tiedämme, että pystymme siihen uudelleen. Samalla veikkaan, että Skotlannille jäi aika paljon hampaankoloon. Sieltä tulee varmasti vihainen joukkue vastaan.

Lue myös:

Korpelan huipputorjunnat takasivat nollan, Summanen osui oikeaan aikaan – "Tahto on ainoa asia, mitä boksissa tarvitaan, ja sitä löytyi"

Maukas voitto! Helmarit kaatoi Skotlannin Summasen maalilla

Katso tallenne: Helmarit kaatoi kivikovan Skotlannin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat