Liigakärki Lukko romahti Sumulaaksossa – JYPin kaatanut Ilves kipusi raumalaisten rinnalle

Syyskauden pirteä yllättäjä KalPa palasi karanteenista voittojen tielle. Muita voittajia tiistaina olivat Ässät, Ilves ja KooKoo.

Kuva: AOP

Jääkiekkoliigan kärkipaikkaa pitävä Lukko romahti tiistaina KooKoon käsittelyssä. Kotijoukkue KooKoo kurmootti Lukkoa peräti 7–2. Tappio oli kuusi edellistä otteluaan voittaneelle Lukolle vasta kauden toinen.

KooKoo pohjusti voittonsa tekemällä toisessa erässä viidessä minuutissa ja 18 sekunnissa neljä maalia. Kotijoukkue johti tuolloin 3-0. KooKoosta unkarilaishyökkääjä Vilmos Gallo teki ottelussa 1+2 pistettä ja ruotsalaishyökkääjä Erik Karlsson iski kaksi maalia.

KooKoolle voitto oli kolmas peräkkäin. Noin puolitoista viikkoa sitten Lukko oli voittanut KooKoon 4-1. Lukon kakkossentteri Daniel Audette hävisi esimeriksi osuutensa Kouvolassa tasakentällisin 1-5.

– Keskiviikkona pitäisi pelata Lappeenrannassa näillä samoilla miehillä, joten parempi olla avautumatta tästä ottelusta, kuittasi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

KooKoon Teemu Engberg, 21, vietti kolmosketjun sentterin Erik Karlssonin vierellä kahden syöttöpisteen (0+2) iltaa.

– Toimitimme kiekkoa hyvin maalille ja onnistuimme tehokkaasti maalinteossa, korosti Engberg toisen erän tyrmäystä.

Ilves liikaa JYPille

Lukon rinnalle sarjakärkeen nousi JYPin vieraissa 6–2 kaatanut Ilves. Hyökkääjä Arttu Ruotsalainen rohmusi Ilveksestä 2+2 pistettä. Tehoillaan hyökkääjä nousi sekä Liigan piste- että maalipörssin kärkeen. Ruotsalaisella on kymmenen ottelun jälkeen kasassa tehot 9+3.

– Tehopisteiden valossa hänen ja hänen ketjunsa peli kulkee, ja ne tänään auttoivat meidät myös voittoon. Pelaamisessa on kuitenkin myös petrattavaa, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä analysoi.

Vaikka JYP repi ja riisti yritteliäästi, eivät isännät päässeet missään vaiheessa iltaa kuskin paikalle. Liigassa toisena oleva Ilves on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme.

KalPan vahva syksy jatkuu

KalPa kipusi sarjataulukossa kolmanneksi, kun se peittosi kotijäällään TPS:n 5–3. KalPan keskushyökkääjä Miikka Pitkänen teki 1+2 pistettä. TPS:stä kolmesti osunut Markus Nurmi iski hattutempun.

Hyvin kauden aloittanut KalPa otti neljännen peräkkäisen voittonsa. Se on pelannut vasta kuusi ottelua, koska kuopiolaisjoukkue oli välillä karanteenissa korona-altistuksen takia. KalPa oli pelannut edellisen liigaottelunsa puolitoista viikkoa sitten ja palasi joukkueharjoituksiin vasta maanantaina.

– Kaikki tietävät, miten hankalaa on tulla peliin viikon jäätauon jälkeen. Tultiin kuitenkin vahvasti ja määrättiin tahti alusta asti. Todella ylpeä olen joukkueesta, KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen suitsutti.

Ässät vahvempi Sportia pitkän kaavan mukaan

Ässät kukisti kotikaukalossaan Sportin voittolaukauskisan jälkeen 3–2. Ratkaisuosuman iski Ässien Peter Tiivola.

– Kamppailuvalmis vastustaja ja aika tasaista oli vääntö. Oli juuri sellainen peli kuin ennakkoon odotimmekin. Tein rankkarikisassa valelaukauksella patenttiratkaisun, mutta pitää seuraavaan peliin keksiä jotain uutta, voittomaalikilpailun ratkaissut Peter Tiivola sanoi.

Ässien alivoimaprosentti on Liigan huonoin. Sport sai pelata varsinaisen peliajan viimeisen kymmenen minuutin aikana kolme kertaa ylivoimalla, mutta onnistumista ei tullut.

– Ei kauhean hyvä esitys, mutta onneksi tuli voitto. Alivoimamme oli nyt parempaa ja siellä löytyi kaivattua luonnetta, Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.