Hyppää sisältöön

Veikkausliigan kauden jatkosta ei vielä lopullista päätöstä, Palloliiton sääntöihin täytyy ensin tehdä muutos – "Totta kai riskejä on olemassa"

Veikkausliiga pyrkii pelaamaan loppusarjat asetetun tavoitteen mukaisesti. Tähän tarvitaan kuitenkin sääntömuutos.

Jalkapallon miesten liigan loppukautta koskevia päätöksiä odotettiin keskiviikkona. Veikkausliiga tiedotti kuitenkin iltapäivällä, ettei se pysty tekemään päätöstä Palloliiton nykyisen kansallisen kilpailutoiminnan sääntöjen ja määräyksien takia.

Karanteeneista aiheutuneiden ottelusiirtojen takia loppusarjojen päätöspäivän takarajaa joudutaan siirtämään nykyisestä 22.11. marraskuun loppuun. Nykyinen päätösaika on määritelty Palloliiton kansallisen kilpailutoiminnan säännöissä.

– Kaikki suomalaiset jalkapallon sarjat ovat Palloliiton vahvistamia, joten näihin kaikkiin kansallisen sarjojen määräyksiin täytyy tehdä muutos. Emme voi itse siitä päättää, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoi Yle Urheilulle. tästä

Veikkausliigan hallitus tekee esityksen aikajänteen pidentämisestä Palloliiton hallitukselle, joka päättää asiasta torstai-illalla.

Mikäli Palloliitto ei pidennä loppusarjojen takarajaa marraskuun loppuun, Veikkausliiga päättyy runkosarjan jälkeen. IFK Mariehamnin koronakaranteeni on siirtänyt runkosarjan päätöstä ja päätöskierros pelataan 4. marraskuuta.

Jos loppusarjoja ei ole ei ole mahdollista pelata ottelusiirtojen takia 30. marraskuuta mennessä, lasketaan lopulliseen sarjataulukkoon pisteet siihen asti pelatuista täysistä ottelukierroksista.

KuPS:n toimitusjohtaja ja Veikkausliigan hallituksen jäsen Jarmo Heiskanen kertoi Yle Urheilulle, että Veikkausliiga-seurojen tämänpäiväisessä kokouksessa kauden päättymistä puollettiin äänin 9–3. Tämän jälkeen ehdotettiin sarjan jatkamista. Äänet menivät tässä tasan 6–6, jolloin puheenjohtajan äänellä päätös päätettiin viedä Palloliiton liittohallitukseen.

– Veikkausliigan hallitus on tehnyt päätösesityksen, mikä menee eteenpäin, joten silloin se on yhteinen päätös, Marjamaa sanoi.

Marjamaan mukaan Veikkausliigassa tiedostetaan, että kauden jatkaminen on riski. Tartunatapauksia voi tulla lisää, alueelliset viranomaiset voivat kiristää tapahtumien järjestämistä ja sääolosuhteetkin tarjoavat oman haasteensa.

– Totta kai riskejä on olemassa. Riskejä on ollut läpi kauden ja riskit ovat tälläkin hetkellä, Marjamaa totesi ja vakuutti, ettei joulukuussa pelata enää loppusarjoja.

–Runkosarjaa on periaatteessa mahdollisuuksia venyttää hieman pidemmällekin, koska se määrittää sijoitukset. Mutta me olemme niin lähellä maaliviivaa nyt runkosarjan osalta, niin uskomme sen läpiviemiseen.

Päivitys kello 16.57: Lisätty otsikkoon sana 'lopullista'

Päivitys kello 19.07: Lisätty Timo Marjamaan kommentit.

Lue myös:

.
.