Hyppää sisältöön

Hongan Arteva ihmettelee KuPS:n Heiskasen puheita luottamuksellisesta kokouksesta – "En ymmärrä motiivia"

FC Hongan Hexi Arteva ei ole samoilla linjoilla KuPS:n Jarmo Heiskasen kanssa keskiviikon Veikkausliigan hallituksen kokoukseen liittyvissä asioissa.

FC Hongan manageri Hexi Arteva pitää hyvänä asiana, että kausi pyritään pelaamaan loppuun saakka. Kuva: Juha Tamminen / All Over Pr​ess

Veikkausliigan työvaliokunnan jäsen, FC Hongan Hexi Arteva ei ymmärrä Kuopion Palloseuran toimitusjohtaja Jarmo Heiskasen puheita Veikkausliigan tämänpäiväisestä päätöksestä.

Heiskanen kertoi Yle Urheilulle, että Veikkausliiga-seurojen edustajat olisivat äänestäneet ensin kauden päättymisestä ja vasta sen jälkeen sarjan jatkamisesta ja päätöksen siirtämisestä Palloliiton hallitukselle.

– Ihmettelen kyllä suuresti esimerkiksi KuPS:n osalta, että he lähtevät selostamaan hyvinkin yksityiskohtaisia tällaisia asioita, vieläkin todistetusti virheellisessä järjestyksessä ja virheellisin tiedoin. En ymmärrä sitä motiivia, Arteva sanoi Yle Urheilulle.

Artevan mukaan tällaiset monitahoiset asiat, joita käsitellään Veikkausliigan hallituksessa, ovat luottamuksellisia asioita, eikä hän suostu kertomaan, miten asiat kokouksessa menivät.

– En voi. Veikkausliigan hallituksen kokouksen asiat ovat luottamuksellisia.

Myös Veikkausliigan hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen kertoi Yle Urheilulle lähettämässään viestissä olevansa eri mieltä Heiskasen kanssa kokouksen työjärjestyksestä.

Hongalla ei pelaajasopimusongelmia

Arteva pitää Hongan kannalta hyvänä ratkaisuna, että kausi pyritään pelaamaan loppuun saakka. Siihen hän ei ota kantaa, miten todennäköistä on, että Palloliiton hallitus päättää torstaina Veikkausliigan kauden pidentämisestä tai miten kausi pystytään viemään maaliin asti nykyisessä koronatilanteessa.

– En ole liiton hallituksen jäsen, enkä myöskään virologian tai virusasiantuntija. En osaa ottaa kantaa. Toivon kyllä molempiin kohtiin menestystä ja positiivista suhtautumista. Olisi hienoa, että kausi saataisiin pelata loppuun asti alkuperäisen suunnitelman mukaisesti

Artevan mukaan kauden loppuun asti pelaaminen on myös Hongan pelaajien toive. KuPS:n Heiskasen mielestä kauden jatkaminen 22. marraskuuta jälkeen aiheuttaa ongelmia, sillä osalla pelaajista sopimukset päättyvät noihin aikoihin. Artevan mukaan Hongalla ei ole tällaista tilannetta.

– Yleisesti ottaen kaikilla on ollut tiedossa, milloin kausi loppuu ja mihin pitää varautua. En usko, että kenelläkään ammattimaisesti varautuneella joukkueella tai seuralla tässä tulisi mitään ongelmia, Arteva sanoi.

Lue myös:

.
.