Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Veikkausliigan päättyminen runkosarjaan olisi TPS:lle taloudellisesti paras vaihtoehto, mutta seura liputtaa jatkopelien puolesta – "Ajattelemme asiaa urheilullisesti"

TPS:n mielestä haastaja- ja mestaruussarjat pitäisi pelata.

Veikkausliiga
Mika Ääritalo TPS ja Niilo Mäenpää MIFK
TPS on voittanut tällä kaudella pelaamistaan 20 ottelusta ainoastaan 4 ja on tällä hetkellä karsijan paikalla. Kuvassa TPS:n Mika Ääritalo TPS ja IFK Mariehamnin Niilo Mäenpää.Jaakko Stenroos/All Over Press

Palloliiton hallitus päättää tänään siitä, päättyykö Veikkausliigan kausi runkosarjaan vai jatketaanko sitä vielä marraskuun loppuun. Veikkausliiga siirsi päätöksen teon Palloliitolle, koska jalkapallon kotimaiset sarjat ovat Palloliiton vahvistamia ja Veikkausliigan loppusarjojen päätöspäivän takarajan siirtämiseen tarvitaan Palloliiton sääntömuutos.

Kauden jatkaminen runkosarjan jälkeen on jakanut mielipiteitä. TPS:n toimitusjohtaja Janne Kytölän kuului niihin, joiden mielestä Veikkausliigan hallituksen päätös oli hyvä.

– TPS:n kannalta se oli erinomainen päätös. Olemme koko ajan olleet sen takana, että sarjat pelataan loppuun asti ja siihen kuuluvat myös haastaja- ja mestaruussarja, Kytölä kertoi Yle Urheilulle.

Taloudellisesti ajatellen kauden päättäminen runkosarjaan olisi ollut täksi kaudeksi Veikkausliigaan nousseelle TPS:lle paras vaihtoehto, sillä loppusarjan peleistä rahaa ei kassaan paljoa kilahda, pikemminkin päinvastoin. Jos esimerkiksi olosuhteet marraskuussa äityvät huonoksi ja TPS joutuu turvautumaan varakenttäänsä, joutuu joukkue matkustamaan Valkeakoskelle. Sekin tietää lisäkuluja.

– Tässä kohtaa me ajattelemme asiaa urheilullisesti, ja TPS:ssa tiedetään, mikä on ero Ykkösessä pelaamisessa ja Veikkausliigassa pelaamisessa. Siinä on selvä ero, Kytölä sanoi ja totesi Ykköseen putoamisen olevan pahempi asia kuin taloudelliset rasitukset loppukaudesta.

Mahdollisuudet nousevat lisäpelien myötä

Kytölä uskoo, että Palloliiton hallitus antaa Veikkausliigalle lisäaikaa, eikä kävele Veikkausliigan hallituksen, toisin sanoen seurojen yli. Hän uskoo, että Palloliitto ottaa kokonaisuuden huomioon eli myös Ykkösen tilanteen sekä tulevat liigakarsinnat ja tekee seurojen kannalta parhaan ratkaisun.

Kytölä on myös tyytyväinen, että lopullisen päätöksen tekee Palloliitto, eikä Veikkausliiga.

– Varsinkin tässä vaiheessa kautta, kun runkosarjaa on enää kaksi kierrosta jäljellä, me seurat olemme tässä kohtaa jäävejä äänestämään.

Kytölä ei itse ollut keskiviikon kokouksessa paikalla. Hän on saanut sellaisen kuvan, että asioista oli sovittu hyvässä hengessä, mutta mielipide-erojakin oli. Tähän saattoi vaikuttaa seurojen sijoitukset sarjataulukossa.

TPS:lle kauden jatkuminen loppusarjoihin olisi varsin tärkeää, sillä joukkue on tällä hetkellä taulukossa viimeistä edellisenä, karsijan paikalla. IFK Mariehamn on viisi pistettä ja FC Haka seitsemän pistettä edellä, liigassa viimeisenä olevaan RoPS:iin ero on kymmenen pistettä.

– Kun pelejä tulee lisää, mahdollisuudet kasvavat. Siellä on vielä mahdollisuus saada 15 pistettä, joten näemme, että pystymme kiipeämään pois karsijan paikalta, Kytölä vakuutti.

Lue myös:

Veikkausliigan kauden jatkosta ei vielä lopullista päätöstä, Palloliiton sääntöihin täytyy ensin tehdä muutos – "Totta kai riskejä on olemassa"

Hallitseva mestari KuPS pettyi Veikkausliigan päätökseen: "Tämä sotii urheilun periaatteita vastaan, että kesken kilpailun voidaan vaihtaa sääntöjä"

Hongan Arteva ihmettelee KuPS:n Heiskasen puheita luottamuksellisesta kokouksesta – "En ymmärrä motiivia"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat