Kärppien valmentaja Manner ei lähtenyt selittelemään yllätystappiota – "Tämä on tätä normaaliarkea, onnittelut Pelicansille"

Kärpät palasi keskiviikkona liigaotteluiden pariin kymmenen päivän koronakaranteenin jälkeen.

urheilu
Mikko Manner lähikuvassa.
Tomi Hänninen

Pelicans haki Oulusta sille harvinaisen 2–1-vierasvoiton jääkiekon SM-liigassa. Kärppien päävalmentaja Mikko Manner sanoi Ylen kiekkokierrokselle heti tuoreeltaan, ettei pysty tarjoamaan tappioon mitään viisasten kiveä.

– Mahtavinta oli, että päästiin pelaamaan. Ihan riittävästi oli taistelua ja jaksamista. Siitä homma ei jäänyt tänään kiinni. Energian puutteena paluu ei myöskään näkynyt, yritystä oli paljon.

– Yhteispeli oli kuitenkin niin sanotusti hukassa. Totta kai tappio harmittaa näin tuoreeltaan pelin jälkeen. Valmentajalla on vielä suruaika käynnissä lopputuloksen kannalta. Ei tässä auta kuin laittaa uutta matoa koukkuun, Manner käänsi katseita jo tulevaan.

Perjantaina Kärpillä on edessä hekumallinen vierasottelu sarjakärki Lukkoa vastaan ja lauantaina oululaisryhmän matka jatkuu Poriin sarjakuutosen Ässien vieraaksi.

Manner laski, että Kärpät oli kahdeksan päivää kokonaan pois jäältä koronakaranteenin takia.

– Jokainen piti kuntoaan itse yllä omissa oloissaan ja sitten pienryhmissä, kun siihen saatiin lupa. Lauantaina joukkueen jäsenet kävivät ensimmäistä kertaa neljän-viiden hengen ryhmissä vähän luistelemassa tiukalla aikataululla. Yhden, tiistaisen treenin kautta tulimme sitten tähän Pelicans-otteluun.

Kärppien päävalmentaja kertoi, että viranomaisten ohjeita noudatetaan tarkasti nyt ja jatkossakin.

– Tämä on nyt tätä uutta normaalia, eikä tässä mitään ihmeellistä ole. Yhteispelin tuntumassa se näkyi, mutta samaan aikaan isot onnittelut Pelicansille. He olivat piirun verran meitä parempia, myönsi Manner.

Lue myös

Liigakärki Lukko palasi nopeasti voittokantaan – karanteenista palannut Kärpät karahti Pelicansille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat