Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Emil Ruusuvuorelle komeasti uran ensimmäinen ATP-puolivälieräpaikka – selvä hallinta vaihtui trilleriksi: "Kolmas erä oli muutamasta pisteestä kiinni"

Emil Ruusuvuori eteni puolivälieriin ATP-turnauksessa Kazakstanissa.

tennis
Emil Ruusuvuori
Emil Ruusuvuori on maailmanlistalla sijalla 98.Getty Images

Suomen tenniksen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori on edennyt ensimmäistä kertaa urallaan puolivälieriin ATP-turnauksessa. Ruusuvuori voitti Nur-Sultanissa Kazakstanissa toisella kierroksella maailmanlistalla sijalla 60 olevan australialaisen Jordan Thompsonin 6–2, 3–6, 6–4. Thompson oli sijoitettu turnauksessa kahdeksanneksi.

Karsintojen kautta pääsarjaan edennyt Ruusuvuori kohtaa puolivälierissä isäntämaan Mihail Kukushkinin.

Thompsonin tasoisen pelaajan päänahka on Ruusuvuorelle hyvä, sellaisia ei kuitenkaan vielä kovin montaa ole.

– Totta kai pitää olla tyytyväinen. Tämän tason kaverit ovat todella vaativia. Heillä on niin paljon kokemusta ja miljoona palloa tulee takaisin. Voitto on ansaittava, Ruusuvuori sanoi.

Maailmanlistalla sijalla 98 oleva Ruusuvuori hallitsi ottelun avauserää täysin ja Thompson pysyi mukana vain ykkössyötöllään. Helsinkiläinen mursi Thompsonin syötön heti ottelun ensimmäisessä syöttövuorossa. Australialainen löi pari rystylyöntiä verkon puoliväliin ja heitti turhautuneena mailaansa jo tässä vaiheessa. Mailan heittelyä nähtiin sittemmin paljon.

Ruusuvuori otti toisenkin murron ja piti omat syöttövuoronsa avauserässä helposti.

– Hyvä alku. En tehnyt mitään hirveän erikoista, mutta ei tarvinnutkaan. Pelasin varmasti ja sain kaverilta virheitä, Ruusuvuori kertoi.

Toisessa erässä Ruusuvuori piti edelleen omat syöttönsä helposti, mutta myös Thompson paransi otteitaan. Suomalainen ei hävinnyt juuri edes yksittäisiä palloja omissa syötöissään, kunnes tilanteessa 3–4 tuli yksi heikko syöttövuoro, joka maksoi heti erän. Thompson voitti ensin yhden pallon onnekkaan verkkokosketuksen kautta ja sen jälkeen Ruusuvuori teki muutaman virheen.

– Toisessa erässä palautus tökki, en saanut annettua painetta palautusvuoroissa. Hän sai breikin erän loppuun ja nämä kaverit ovat hyviä käyttämään mahdollisuutensa.

Kolmannen erän alussa Ruusuvuoren vaikeudet jatkuivat. Hän menetti jälleen syöttönsä ja oli 1–3-tappiolla. Helsinkiläinen taisteli kuitenkin itsensä erään mukaan ja mursi takaisin. Ruusuvuori onnistui jälleen murrossa ottelun päätteeksi ja vei kolmannen erän 6–4.

– Kolmas erä oli ihan muutamasta pisteestä kiinni. Kokonaisuutena hyvä ottelu. Sain viime viikolla opittuja asioita käyttöön. Hyvä voitto ja huomenna taas mennään.

Ruusuvuori on voittanut urallaan neljä haastajatason turnausta, mutta ATP-tasolla hän pääsi nyt siis ensimmäistä kertaa näin pitkälle. Puolivälierä pelataan perjantaina.

Ruusuvuorta haastatteli Helen Scott-Smith.

Lue myös:

Emil Ruusuvuorelle helpottava ja selvä voitto – toisella kierroksella vastus kovenee

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat