Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Veikkausliiga päättyy runkosarjaan – jatkosarjoja ei pelata, osa RoPSin pelaajista määrätty karanteeniin

HJK:n Suomen mestaruus on päätöksen myötä enää sinettiä vailla.

Veikkausliiga
FC Inter ja TPS kohtasivat Veikkausliigassa.
Veikkausliigan kausi päättyy runkosarjaan, vaikka vielä keskiviikkona jatkosarjojen pelaaminen nähtiin mahdollisena.Arash Matin/Yle

Jalkapallon Veikkausliigan kausi päättyy runkosarjaan. Päätöstä perustellaan epävarmalla terveystilanteella ja uudella karanteenitapauksella (siirryt toiseen palveluun) Rovaniemen Palloseurassa.

Vielä keskiviikkona mahdollisuus jatkosarjojen pelaamisesta jätettiin auki. Kauden jatkamisesta piti päättää tänään Palloliiton hallituksen kokouksessa, mutta Veikkausliigan hallituksen tekemä esitys sarjan jatkamisesta on vedetty pois.

Neljä RoPSin edustusjoukkueen pelaajaa on altistunut koronavirukselle ja määrätty karanteeniin. Tieto asiasta tuli Veikkausliigalle myöhään keskiviikkoiltana. Mahdolliset ottelusiirrot ensi viikon keskiviikkona pelattavalla viimeisellä kierroksella siirtäisivät loppusarjojen alkua marraskuun 19. päivälle, jolloin loppusarjoja ei olisi mahdollista pelata loppuun marraskuun aikana.

Päätöksen myötä HJK:n Suomen mestaruus on käytännössä varma. Helsinkiläisseura voi varmistaa mestaruuden ottamalla yhdenkin pisteen sunnuntaina vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Yhden ottelun vähemmän pelanneen HJK:n ero toisena olevaan KuPSiin on kolme pistettä, ja helsinkiläisten maaliero on 17 maalia KuPSin vastaavaa parempi. RoPS putoaa Ykköseen.

HJK:n lisäksi kaksi ottelua on pelaamatta vielä SJK:lla, IFK Mariehamnilla ja TPS:llä. Turkulaisten tilanne karsijan paikalla on tukala, sillä eroa pykälän ylempänä olevann IFK Mariehamniin on viisi pistettä. Maarianhaminalaisten maaliero on kahdeksan maalia parempi.

Juttua korjattu kello 14.03: Toisin kuin jutussa aiemmin mainittiin, TPS:llä on vielä mahdollisuus nousta pois karsijan paikalta.

Lue myös:

Palloliitto päättää Veikkausliigan kauden jatkumisesta tänään – tästä sekavassa sopassa on kyse

Veikkausliigan päättyminen runkosarjaan olisi TPS:lle taloudellisesti paras vaihtoehto, mutta seura liputtaa jatkopelien puolesta – "Ajattelemme asiaa urheilullisesti"

Hongan Arteva ihmettelee KuPS:n Heiskasen puheita luottamuksellisesta kokouksesta – "En ymmärrä motiivia"

Hallitseva mestari KuPS pettyi Veikkausliigan päätökseen: "Tämä sotii urheilun periaatteita vastaan, että kesken kilpailun voidaan vaihtaa sääntöjä"

Veikkausliigan kauden jatkosta ei vielä lopullista päätöstä, Palloliiton sääntöihin täytyy ensin tehdä muutos – "Totta kai riskejä on olemassa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat