Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: Veikkausliiga teki ainoan oikean ratkaisun – sarja torjui suurimmat uhkakuvat ja vie kauden kunnialla loppuun

Koronan runtelema Veikkausliiga selviää poikkeuskaudesta voittajana, kirjoittaa Yle Urheilun Jussi Vainikka.

Veikkausliiga
Tim Väyrynen
HJK:n Tim Väyrynen tuuletti voittomaalia Stadin derbyssä HIFK:ta vastaan.AOP / Matti Raivio

Veikkausliigan hallitus teki ainoan oikean ratkaisun ja päätti torstaina kauden lopettamisesta runkosarjaan. Korona on runnellut Veikkausliigan seuroja armotta, mutta kevään uhkakuviin nähden 22 ottelun sarjan vieminen maaliin on sarjalle suuri voitto.

Tiukasta otteluohjelmasta käytiin kriittisiä keskusteluja jo alkukesästä, ja lopulta loppusarjojen pelaaminen ei yksinkertaisesti ollut mahdollista. Heinäkuussa alkanut kausi rullasi lokakuulle asti ilman koronatapauksia, mutta viime viikkoina karanteeniin on joutunut useampikin joukkue.

Koronatapausten tuomat ottelusiirrot tekevät Suomen olosuhteissa kauden venyttämisen vielä pidemmälle lähes mahdottomaksi. Jos loppusarjoja olisi pelattu marraskuun loppuun asti, liigakarsinnat olisivat venyneet järjettömästi joulukuulle. Ykkösen karsija olisi joutunut odottelemaan kauden tärkeimpiä pelejä jopa kuukauden päivät. Kauden venyminen olisi aiheuttanut pulmia myös pelaajien sopimusten kannalta.

Poikkeusoloissa yleisöä pääsi stadioneille rajoitetusti, mikä näkyy seurojen tilipusseissa. Muualla Euroopassa stadionit ovat olleet lähes kokonaan suljettuja, joten noin 1 500:n paikkeille asettuva yleisökeskiarvo on olosuhteisiin nähden kelvollinen. Seurat osoittivat, että koronasta huolimatta ottelutapahtumia on mahdollista järjestää turvallisesti yleisölle.

Suunnitelma täyden 27 ottelun liigakaudesta loppusarjoineen oli epävarmassa tilanteessa kunnianhimoinen. Urheilullisesti kauden päättäminen ennen aikojaan jättää kysymyksiä, eikä kaikissa seuroissa ymmärrettävästi olla tyytyväisiä. Jos joustavammasta sarjaohjelmasta ja pelkän runkosarjan pelaamisesta olisi päätetty jo ennen kautta, viime päivien sekavalta päätöksenteolta ja epätietoisuudelta olisi voitu välttyä.

Katsojien kannalta kauden äkillinen päätös on toki harmillinen. Viime vuoden loppusarjojen huikea KuPSin ja Interin välinen mestaruustaistelu on yhä tuoreessa muistissa, ja tänä vuonna tiukkaa kilpajuoksua mestaruudesta aseteltiin pitkin kautta HJK:n ja KuPSin välille. Nyt HJK:n mestaruus ratkeaa vaisulla tavalla, ja kenties mestaruussaunastakin puuttuu pieni viimeinen riehakkuus.

Lue myös:

Veikkausliiga päättyy runkosarjaan – jatkosarjoja ei pelata, osa RoPSin pelaajista määrätty karanteeniin

Veikkausliigan päättyminen runkosarjaan olisi TPS:lle taloudellisesti paras vaihtoehto, mutta seura liputtaa jatkopelien puolesta – "Ajattelemme asiaa urheilullisesti"

Hongan Arteva ihmettelee KuPS:n Heiskasen puheita luottamuksellisesta kokouksesta – "En ymmärrä motiivia"

Hallitseva mestari KuPS pettyi Veikkausliigan päätökseen: "Tämä sotii urheilun periaatteita vastaan, että kesken kilpailun voidaan vaihtaa sääntöjä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat