Suora

 • StarCraft 2: talviturnaus
 • Urheilustudio 27.11.
 • Rytmisen EM, joukkueiden 2-ottelun vanne-keilat -ohjelma
 • "Jotain on pielessä, jos on hiljaista" - viimeisen päälle hiottu kommunikaatio auttaa, kun olympiapurjehtijat Ruskola ja Wulff väsyvät toisiinsa
 • Urheilustudio 27.11.
 • Mäkihypyn MC: Ruka, karsinta, selostamaton
 • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142 karsintakilpailu
 • Alppihiihdon MC: Lech/Zürs, miesten parisuurpujottelu
 • Lech/Zürs, miesten parisuurpujottelu
 • Hiihdon maailmancup, yhdistetyn ja sprinttihiihdon kooste
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • Joukkueiden 2-ottelu

Lokakuun neljäs koronakaranteeni oli viimeinen niitti Veikkausliigalle: "Ei olisi edes teoriassa ollut mahdollista pelata"

Veikkausliigan toimitusjohtajan Timo Marjamaan mukaan RoPSin pelaajien karanteeni sinetöi päätöksen lopettaa Veikkausliigakausi runkosarjaan.

Veikkausliiga
Veikkausliiga
HJK on kiinni mestaruudessa ennen Veikkausliigakauden loppuratkaisuja.Mikko Stig / Lehtikuva

Jalkapallon Veikkausliigan hallitus päätyi torstaina ratkaisuun päättää liigakausi runkosarjaan. Viiden ottelun mestaruus- ja haastajasarjat jäävät siis pelaamatta, ja sarjasijoitukset määräytyvät runkosarjan tulosten mukaan.

Veikkausliigan toimitusjohtajan Timo Marjamaan mukaan päätöksen taustalla oli yksinomaan keskiviikkoiltana paljastunut uusi koronavirusaltistuminen. Osa Rovaniemen Palloseuran pelaajista on määrätty karanteeniin. Seura tiedotti torstaina, että karanteenissa on neljä edustusjoukkueen ja 11 akatemiajoukkueen pelaajaa.

– Se (karanteenitapaus) tekee taas uuden aikajänneongelman, eikä pelaaminen silloin meinaa olla mahdollista. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi kauden päättäminen runkosarjaan, kun ei olisi edes teoriassa ollut mahdollista pelata, Marjamaa kertoi Yle Urheilulle.

RoPSin ja SJK:n välinen päätöskierroksen ottelu aiotaan kaikesta huolimatta pelata ensi keskiviikkona.

– Tässä tehtiin yhteistä pohdintaa. RoPSin ehdotus oli, että he ovat valmiita pelaamaan ilman näitä pelaajia, koska he ovat jo putoajajoukkue.

Marjamaan mukaan loppusarjojen pelaaminen näytti vielä keskiviikkona mahdolliselta. Ensi keskiviikon ottelujen mahdolliset siirrot venyttäisivät kuitenkin runkosarjaa niin pitkälle, että loppusarjat olisivat päässeet alkamaan vasta 19. marraskuuta, eivätkä siten olisi ehtineet päättyä marraskuun aikana.

Kahdeksalla joukkueella runkosarjaa on jäljellä vain yksi ottelu, neljällä joukkueella kaksi.

– Nyt pyritään kaikin keinoin pelaamaan nämä viimeiset kahdeksan ottelua mitä on jäljellä, ja että saadaan 22 ottelua runkosarjaa pelattua, Marjamaa sanoi.

Lokakuu tulipalojen sammuttelua

Marjamaa ei myönnä, että päätös kauden lopettamisesta runkosarjaan olisi pettymys, vaikka alkuperäinen suunnitelma oli pelata runkosarjan lisäksi loppusarjat marraskuun aikana.

Koko kautta on varjostanut koronaviruksen tuoma epävarmuus, joka on pakottanut myös Veikkausliigan johdon reagoimaan nopeasti muuttuvaan tilanteeseen. Kesäkuussa alkanut kausi sai ensimmäistä kertaa synkkiä pilviä ylleen lokakuun alussa, kun TPS joutui koronakaranteeniin. Myöhemmin tässä kuussa otteluohjelmaa sekoittivat myös IFK Mariehamnin, SJK:n ja nyt RoPSin karanteenit.

– Lokakuuhun asti päästiin tosi hyvin eteenpäin, mutta tässä lokakuun aikana on tullut neljä eri karanteenia. Ne sitten syövät mahdollisuuksia pelaamiseen. Näiden muuttuvien tekijöiden kanssa täytyy vain sopeutua siihen, mikä tulee eteen. Nyt, kun tuli tämä viimeinen, ei ole enää mahdollista toteuttaa tätä tavoitetta. Jos ei pysty, niin sitten ei vaan pysty.

Pelaajayhdistys haluaa mukaan päätöksentekoon

Jalkapallon pelaajayhdistys on puheenjohtaja Pekka Sihvolan mukaan tyytyväinen siihen, että asian suhteen tehtiin lopulta selkeä päätös.

– Pelaajien tahtotila oli, että mitä ikinä päätetään, niin tulee selkeitä päätöksiä ja sitä se eilinen päätös ei ehkä ollut. Se jätti hirveän paljon kysymysmerkkejä, että miten kausi olisi saatu vietyä maaliin, Sihvola kommentoi Yle Urheilulle, ja kertoo myös pelaajien näkökulmien kauden jatkamisesta vaihdelleen seurojen ja joukkueiden sisällä.

Pelaajat pitivät alkuviikosta yhdessä seurojen edustajien kanssa palaverin asiaan liittyen, mutta varsinaisissa päätöksentekopöydässä pelaajayhdistys ei ollut mukana. Tämä on Sihvolan mukaan valitettavaa.

– Toisaalta jos olisimme mukana yhdellä äänellä, sillä ei olisi merkitystä kokonaisuuden kannalta. Se olisi kuitenkin tärkeää, että olisimme mukana tällaisissa asioissa, joilla on todella suuri vaikutus ja merkitys pelaajien arkeen.

Lue myös:

Kommentti: Veikkausliiga teki ainoan oikean ratkaisun – sarja torjui suurimmat uhkakuvat ja vie kauden kunnialla loppuun

Veikkausliiga päättyy runkosarjaan – jatkosarjoja ei pelata, osa RoPSin pelaajista määrätty karanteeniin

Palloliitto päättää Veikkausliigan kauden jatkumisesta tänään – tästä sekavassa sopassa on kyse

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat