Sami Välimäki loistavissa asemissa golfin Euroopan kiertueella – tuloslistalla ylöspäin singahtanut Kalle Samooja kierroksen paras suomalainen

Takakierroksen tuplabogi ja bogi olivat ainoat kauneusvirheet Välimäen erinomaisella toisella kierroksella.

golf
Sami Välimäki
Sami Välimäki pelasi toisella kierroksella tuloksen neljä alle parin.Getty Images

Sami Välimäki jatkoi varmoja otteitaan golfin Euroopan kiertueen kilpailun toisella kierroksella Kyproksella. Välimäki, 22, pelasi perjantaina tuloksen neljä alle parin ja jakaa kolmatta sijaa kolmen muun pelaajan kanssa. Hän on vain lyönnin päässä kärjestä yhteistuloksella –10.

Toinen kierros jäi kärkikaksikon, Walesin Jamie Donaldsonin ja Englannin Marcus Armitagen, osalta kesken hämärän vuoksi. Donaldson ehti pelata 17 kierrosta ja Armitage 15. Molempien tulos oli –11 ennen keskeytystä. He pelaavat toisen kierroksen loppuun lauantaiaamuna kello 8.

Välimäki aloitti kierroksen loistavasti. Kuudesta ensimmäisestä reiästä viidellä tuloskorttiin merkattiin birdie. Takaysi alkoi niin ikään birdiellä, mutta reiällä 12 Välimäki löi tuplabogin. Sitä seurasi reiän 13 birdie ja reiän 15 bogi.

Torstaina Välimäki teki tuloksen –6. Myös silloin hän oli jaetusti kolmantena ja vain lyönnin päässä kärjestä.

Välimäki jahtaa uransa toista Euroopan kiertueen osakilpailuvoittoaan. Ensimmäisen hän nappasi Omanissa maaliskuun alussa.

Kalle Samooja nousi upeasti 71. sijalta jaetulle 24. sijalle. Viisi birdieä ja eaglen lyönyt Samooja kirjautti kierroksella tuloksen viisi alle parin ollen päivän paras suomalainen. Hänen yhteistuloksensa on nyt –6.

Mikko Korhonen putosi jaetulle 48. sijalle pelattuaan tuloksen –1. Suomalaiskonkari pelasi tasaisen kierroksen, johon mahtui kaksi birdieä ja yksi bogi. Mainion avauskierroksen pelannut Korhonen on yhteistuloksessa –4.

Kuten kärkipelaajat, myös Tapio Pulkkanen joutui keskeyttämään kierroksensa pimeän tullen 15. reiän jälkeen. Hän oli par-tuloksessa, ja vain yhden lyönnin päässä karsintarajasta. Hän pelaa kierroksen loppuun muutaman muun tavoin lauantaiaamuna.

Päivitetty kello 18.14: Täydennetty juttua kierroksen tuloksista kärjen ja suomalaispelaajien osalta.

Lue myös:

Sami Välimäki teki kuusi birdietä ja kipusi vain lyönnin päähän kärjestä

Sami Välimäki kiristi Euroopan-kiertueen golfissa 13:nneksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat