RoPS-kapteeni otti Ykköseen putoamisen raskaasti: "Pelaajille kova paikka, tässähän pelataan työpaikoista"

Toimitusjohtaja Riston Nivan mukaan rovaniemeläisfanit ovat ottaneet sarjaputoamisen tyynesti: RoPS on pudonnut ja noussut ennenkin.

Veikkausliiga
För en vecka sedan åkte RoPS på en 0–1 förlust mot HIFK i Helsingfors.
Rovaniemen palloseura on poistunut kentältä voitokkaasti vain kerran tällä Veikkausliiga-kaudella. Kuvan peli Helsingin IFK:ta vastaan päättyi tappioon 1-0.Emil Hansson / All Over Press

Rovaniemen Palloseuran putoaminen jalkapallon Veikkausliigasta varmistui, kun liigan hallitus ilmoitti torstaina, etteivät pelit jatku runkosarjan jälkeen. Runkosarjan aikana toistaiseksi vain yhden pelin voittanut RoPS putoaa näin suoraan Ykköseen.

Puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Risto Nivan mukaan olo on rauhallinen ja putoamiseen on osattu valmistautua.

– Eihä se ole oikein näyttänyt lähtevän tuo Veikkausliigakausi tänä vuonna menemään, mutta tämä on urheilua. Tämä on ollut huono kausi meille, Niva sanoo.

Joukkueen kapteenin Eetu Muinosen mukaan putoaminen on pelaajille iso pettymys.

– Tämä on joukkueelle raskasta aikaa, kun ei ole tullut voittoja ja monella on varmaan aika tyhjä olo. Pelaajille kova paikka, tässähän pelataan työpaikoista, Muinonen muistuttaa.

Lue lisää: Lokakuun neljäs koronakaranteeni oli viimeinen niitti Veikkausliigalle: "Ei olisi edes teoriassa ollut mahdollista pelata"

RoPSin puheenjohtaja Risto Niva.
Risto Niva myöntää, ettei RoPSin kausi ole mennyt niin kuin piti. Marraskuussa alkaa pohdinta siitä, mitä voitaisiin tehdä paremmin jatkossa.Juha Mäntykenttä / Yle

Fanit ymmärtäväisiä

Niva kertoo, että enemmistö rovaniemeläisestä jalkapallokansasta on suhtautunut putoamiseen hyvin. Seuraavaksi seurassa on tarkoitus kerätä voimia ja pohtia jatkoa esimerkiksi oman pelaajakehityksen kannalta.

– On hyvä katsoa, mitä virheitä ollaan tehty ja miten niitä voitaisiin korjata. Riittääkö virheiden korjaamiseen talvi vai pitääkö ottaa kaksi tai kolme vuotta. Nythän meillä on siihen pohdintaan aikaa ja pakkokin tehdä se, Niva sanoo.

Hän toivoo, että jos RoPS nousee vielä liigaan takaisin, se onnistuisi pysymään siellä pidempään.

rops fanit
Puheenjohtaja Risto Nivan mukaan fanit ovat ottaneet RoPSin putoamisen tyynesti. – Tottakai se harmittaa tippua sarjatasoa alemmas, mutta ollaan me ennenkin tiputtu. Tällaista tämä on, Niva sanoo.AOP

Pahinta olisi jojoilu edestakaisin.

– Hinnalla millä hyvänsä ei kannata liigapaikkaa lähteä hakemaan.

Liiganousua mietittäessä on Nivan mielestä otettava huomioon niin urheilullinen kuin taloudellinenkin puoli.

– Veikkausliiga on tänä päivänä julma sarja: osa seuroista laittaa paljon rahaa haisemaan ja tekee miljoonatappiota vuosittain.

Niva: Korona-aika on sujunut jalkapallon osalta hyvin

RoPSin liigajoukkueen pelaajista neljä joutui tällä viikolla koronakaranteeniin, mikä vaikutti myös Veikkausliigan päätökseen lopettaa liiga runkosarjan jälkeen.

Niva iloitsee kuitenkin siitä, että koronasta johtuneita pelisiirtoja tuli vain vähän. Hän muistuttaa myös siitä, että jalkapallon parissa ei ole ilmennyt koronatapauksia.

– Kaikki tapaukset on tulleet pelaajille muualta kuin jalkapallosta. Joukkueiden sisällä ei ole todettu koronaa eikä katsomossa ole todettu koronaa, eli sillä lailla korona-aika on mennyt hyvin jalkapallon osalta.

RoPS pelaa kauden viimeisen ottelunsa kotikentällään keskiviikkona 4. marraskuuta Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan.

Lue myös:

Kommentti: Veikkausliiga teki ainoan oikean ratkaisun – sarja torjui suurimmat uhkakuvat ja vie kauden kunnialla loppuun

Veikkausliiga päättyy runkosarjaan – jatkosarjoja ei pelata, osa RoPSin pelaajista määrätty karanteeniin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat