Katso suorana: Kansallisen liigan mitalitaisto huipentuu – jännitä TiPS-HJK huippuottelua yhdessä asiantuntijan kanssa!

Lähetystä jalkapallon Kansallisen liigan viimeistä edelliseltä kierrokselta voi seurata TV2:ssa ja Areenassa kello 18.00 alkaen. Ottelun tapahtumia voi kommentoida myös livechatissa, missä on mahdollista esittää kysymyksiä TiPSin Roosa Ariyolle.

Kansallinen Liiga
hjk-tips

Jalkapallon Kansallisen liigan viimeisillä kierroksilla riittää panosta ja jännitettävää: mitalikolmikko on vielä auki, eivätkä putoajatkaan ole vielä ratkenneet.

Viimeistä edellinen kierros käynnistyy jo perjantaina, kun jaetulla kärkipaikalla oleva TiPS saa vieraakseen neljäntenä kärkkyvän HJK:n. Kotiottelunsa TiPS joutuu kuitenkin pelaamaan Tikkurilan sijasta Myyrmäessä PK-35 Vantaan kotipyhäkössä, kun Tikkurilan urheilupuisto ei läpäissyt Palloliiton olosuhdekriteerejä.

TiPSin Annika Haanpää myönsi Yle Urheilulle, että pelipaikan siirto harmittaa, mutta sanoi fokuksen olevan tiukasti voittamisessa.

– Se tuo pienen erilaisen fiiliksen, mutta ei auta sitä miettiä enempää. Meidän täytyy hoitaa kunnialla pelit loppuun, ei väliä, missä pelaamme, Haanpää totesi.

Yle urheilu seuraa ottelun tapahtumia myös reaaliaikaisesti chatissa (siirryt toiseen palveluun), jossa voi osallistua keskusteluun ja pelin aikana käytäviin äänestyksiin muiden jalkapallofanien kanssa. Asiantuntija Roosa Ariyo vastaa yleisön kysymyksiin. Ariyo toimi TiPSin kapteenina ennen heinäkuista loukkaantumistaan, joka päätti hyökkääjän lupaavasti alkaneen kauden.

TiPS taistelee mestaruudesta, HJK haluaa mitaleille

Tikkurilan Palloseura on jo tällä kaudella tehnyt historiaa, sillä joukkue varmisti edellisellä kierroksella seurahistoriansa ensimmäisen mitalin kaadettuaan TPS:n Turussa 1–0. Pelkkä mitali ei kuitenkaan nälkäistä joukkuetta tyydytä, vaan tavoitteet ovat myös seurahistorian ensimmäisessä mestaruudessa.

TiPS on tasapisteissä Åland Unitedin kanssa, mutta ahvenanmaalaiset johtavat sarjaa paremman maalieron turvin. Mikäli TiPS mielii pysyä mestaruustaistelussa mukana, tarvitsee se ottelusta täydet kolme pistettä. TiPSin ohjelma ei tosin helpotu päätöskierroksellakaan, sillä silloin joukkue matkaa Kuopioon KuPSin vieraaksi.

HJK:n ja TiPSin edellinen kohtaaminen Helsingissä elokuussa päättyi maalittomaan tasapeliin.

HJK hävisi edellisellä kierroksella Hongalle 0–2 ja sai samalla haudata mestaruushaaveensa. Hallitseva mestari haluaa varmasti taistella vielä pronssisista mitaleista, minkä takia ei se ei varmasti luovu pisteistä helpolla. Eroa kolmantena olevaan KuPSiin on vain kaksi pistettä.

Päätöskierroksella HJK kohtaa häntäpään JYPK:n, joka tosin taistelee tiukasti putoamista vastaan. Välissä HJK käy kuitenkin Islannissa pelaamassa Mestarien liigan karsintoja FC Valuria vastaan.

Chat aukeaa 17.55 ja sinne pääsee osoitteesta chat.yle.fi (siirryt toiseen palveluun). Ottelua voi seurata myös TV2:ssa ja Areenassa kello 18.00 alkaen.

Lue myös:

Kansallisen liigan mestaruus on kahden kauppaa, historiaa on jo tehty – TiPS varmisti ensimmäisen mitalin, Ahvenanmaalla cupin voittoa seurasi postimerkki

Kansallisen liigan hurjavireinen maalitykki Rochi jatkaa KuPSissa: "Uskon, että paras on meillä vielä edessä"

Varakentän varakenttäkään ei toiminut, Kansallisessa liigassa erikoinen ottelusiirto

HJK:n naisten tie vie Islantiin Mestarien liigan karsintaotteluun

Tuleeko Kansallisen liigan ensi kauden joukkueista yli puolet pääkaupunkiseudulta? HPS varmisti Ykkösen voiton: "Uskon, että pystymme taistelemaan liigassa aika hyvin muita joukkueita vastaan"

Kärkijoukkueet Åland United ja TiPS odotettuihin voittoihin – Kansallisen liigan ratkaisu venyy loppumetreille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat