Belgian MM-ralli peruttu – kautta jäljellä enää yksi osakilpailu

Belgiassa oli tarkoitus ajaa marraskuussa ensimmäistä kertaa WRC-rallia. Koronapandemian takia rallia ei kuitenkaan järjestetä.

ralliautoilu
Sébastien Ogier
Massimo Bettiol/Getty Images

Tuoreimmat ralliuutiset, -videot ja -podcastit sekä tiedot tulevista lähetyksistä löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Belgian MM-ralli on peruttu pahentuneen koronapandemian takia. WRC tiedotti päätöksestä (siirryt toiseen palveluun) perjantaina iltapäivällä. Kisa piti ajaa 19.–22.11.2020.

– Tällä hetkellä rallin parissa työskentelevien, vapaaehtoisten, osallistujien ja rallifanien terveys on etusijalla, kisajärjestäjät kertovat.

Belgiassa koronatartunnat ovat lisääntyneet viime aikoina rajusti. Esimerkiksi toissapäivänä Belgiassa todettiin päivässä yli 20 000 koronatartuntaa.

Belgian MM-rallin peruuntumisen takia WRC-kauden ohjelmassa on tällä kaudella enää Italian osakilpailu Monzassa, joka on tarkoitus ajaa 4.–6.12.2020.

Belgian MM-rallin oli tarkoitus korvata kilpailukalenterissa Japanin MM-ralli. Belgiassa ei ole koskaan ajettu MM-rallia.

Sarjan kärjessä ajaa tällä hetkellä Toyotan Elfyn Evans, jonka tallikaveri Sebastien Ogier on toisena 14 pistettä perässä. Suomalaisesta parhaiten on ajanut Toyotan Kalle Rovanperä, joka on sarjassa viidentenä.

Muokattu juttua klo 15.51: päivitetty juttuun Belgian koronatilanne.

Lue myös:

Tommi Mäkisen Toyota saattoi hävitä merkkimestaruuden jo Sardiniassa, myös kuljettajien MM-pistetilanne vielä täysin avoin: "Jos ajetaan kaksi kisaa, ero ei ole suuri"

Rallin MM-sarjaan vielä yksi osakilpailu lisää, kausi huipentuu Monzassa joulukuussa – Tommi Mäkiselle uutinen maistui: "Siellä on hyviä asfalttiteitä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat