Maajoukkuekutsut sekoittavat sarjakärki Lukon pakkaa: "Aika ei tule pitkäksi, kun tässä väännellään ja käännellään"

Lukon pistetilaston kärkipelaajat eivät pääse mukaan maaottelutauon jälkeiselle avauskierrokselle karanteenien takia.

Rauman Lukko (Jääkiekon Miesten Liiga)
Rauman Lukko juhlii Vili Saarelan maalia HIFK:a vastaan 16.10.2020.
Rauman Lukossa varaudutaan kokoonpanoruljanssiin maajoukkuetauon jälkeen.Matti Raivio/All Over Press

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen pelaajavalinnat Helsingin EHT-turnaukseen tuovat SM-liigan sarjakärjelle Rauman Lukolle ylpeyden aihetta, mutta samalla myös hieman harmaita hiuksia.

Lukon riveistä peräti kuusi pelaajaa on kiinni maajoukkueympyröissä, kun A-maajoukkue avaa EHT-kauden ensi viikolla ja Nuoret Leijonat pelaa samaan aikaan kolme maaottelua Ruotsia vastaan Malmössä.

A-maajoukkueeseen nimetyt Lukko-pelaajat ovat maalivahti Oskari Setänen (92,64 %) sekä joukkueen sisäisen pistetilaston kolmen kärki: Eetu Koivistoinen (7+5), Vili Saarijärvi (3+8) ja Aleksi Saarela (8+1). Ruotsissa U20-joukkueen matkassa ovat Ville Heinola (0+4) ja Mikko Petman (2+1.)

EHT-turnauksen päätösottelussa sunnuntaina 8. marraskuuta pelaavat kiekkoilijat eivät voi osallistua seuraavan viikon torstaina pelattavaan Kalpa-otteluun karanteenin takia. Keskiviikkoisen Ilves-kohtaamisen joukkueet päättivät yksissä tuumin siirtää myöhempään ajankohtaan tilanteen takia.

– Ei tilanne nyt tässä kohtaa harmita. Pelejä on vaan liigassakin pelattava. Tässä on useammalla joukkueella ollut karanteeneja ja pelejä jouduttu siirtämään ja venkslaamaan. Se on ihan ymmärrettävää, että ihan pienistä syistä pelejä ei kukaan halua siirrellä, kertoo Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt.

– Emme harmittele sitä, että meillä ei sitten joissain peleissä ole parhaat pelaajat käytössä, vaan kyllä me ylpeitä olemme siitä, että pelaajat on valittu maajoukkueeseen.

Maajoukkuetauon jälkeistä kokoonpanoruljanssia vaikeuttaa se, että Lukon omat U20- ja U18-joukkueet ovat karanteenissa korona-altistumisten takia. Lisäksi neljä nuorta Lukko-lupausta lähtee käytännössä heti karanteenin jälkeen maajoukkueen U18-leirille.

– Sanotaan, että kokoonpanomurheita on tiedossa joka joukkueella ihan riittävästi, kun pelataan U18- ja U20-sarjaa ja liigaa. Aika ei tule pitkäksi, kun tässä käännellään ja väännellään sitä, että miten saadaan ihan oikeasti jonkinnäköiset joukkueet kasaan niihin peleihin, Sahlstedt avaa.

EHT-turnauksen järjestäminen aiheuttaa huolta

Lukon urheilujohtaja Sahlstedt myöntää, että EHT-turnauksen järjestäminen koronapandemian jyllätessä huolettaa. Hän kuitenkin luottaa siihen, että Suomen Jääkiekkoliitto on ottanut terveysturvallisuuden riittävän hyvin huomioon.

Ennen liigapelaajan paluuta seurajoukkueensa toimintaan hänet muun maussa testataan kolmesti. Pelaajan on vietettävä neljä päivää karanteenissa.

Sahlstedt uskoo SM-liigan johtoryhmän ja Jääkiekkoliiton keskustelleen perusteellisesti turnauksen järjestämisen järkevyydestä. Hän sanoo ymmärtävänsä Helsingin-turnauksen taloudellisen merkityksen Jääkiekkoliitolle.

– Jos talous ei näyttelisi tässä kuviossa minkäänlaista roolia, olen ihan varma, että tällaista turnausta ei tietenkään pelattaisi tässä tilanteessa, Sahlstedt sanoo.

– Jos liitto joutuisi turnauksen perumaan, olisi se hirveän kova taloudellinen kolaus heille. Sen takia mä ymmärrän oikein hyvin tämän asian, että turnaus pyritään järjestämään.

Suomen EHT-joukkue kokoontuu maanantaina 2. marraskuuta. Turnauksen ensimmäinen ottelu on torstaina, kun Suomi kohtaa Venäjän Helsingin areenassa kello 18.30.

Lue myös:

Leijonat julkaisi joukkueensa Helsingin EHT:lle – mukana ainoastaan SM-liigapelaajia

Jokereiden KHL-pelaajat kelpasivat Tshekin EHT-joukkueeseen – yksitoista kiekkoilijaa mukana SM-liigasta, peräti neljä Tapparasta

Ylen jääkiekkoasiantuntija nimesi omat ehdokkaansa EHT-kotiturnaukseen – Ässien alkukauden sensaatiosentteri mahtuisi Juujärven Leijoniin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat