Suora

 • Hiihdon MC: Ruka, sprintin karsinnat
 • Urheilustudio 27.11.
 • Yhdistetyn maailmancup, mäkiosuus HS 142
 • Urheilustudio 27.11.
 • Hiihdon maailmancup, sprintit (p)
 • StarCraft 2: talviturnaus
 • Urheilustudio 27.11.
 • Yhdistetyn maailmancup, hiihto-osuus 5 km
 • Urheilustudio 27.11.
 • Rytmisen EM, joukkueiden 2-ottelun vanne-keilat -ohjelma
 • "Jotain on pielessä, jos on hiljaista" - viimeisen päälle hiottu kommunikaatio auttaa, kun olympiapurjehtijat Ruskola ja Wulff väsyvät toisiinsa
 • Urheilustudio 27.11.
 • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142 karsintakilpailu

Olympiakomitean puheenjohtajavalinta pysyi avoimena – ehdollepanotoimikunta ei esittänyt suosikkia kilpaan

Suomalaisen urheilu näkyvin vaikuttaja, Olympiakomitean puheenjohtaja valitaan äänestyksellä 21. marraskuuta.

urheilu
Ilkka Kanerva (vas.), Sari Multala, Susanna Rahkamo ja Jan Vapaavuori Olympiakomitean puheenjohtajaehdokkaiden julkisessa kuulemistilaisuudessa Suomen Urheilumuseossa Helsingissä 21. lokakuuta 2020.
Ilkka Kanerva (vas.), Sari Multala, Susanna Rahkamo ja Jan Vapaavuori Olympiakomitean puheenjohtajaehdokkaiden julkisessa kuulemistilaisuudessa Suomen Urheilumuseossa Helsingissä 21. lokakuuta 2020.Lehtikuva/Vesa Moilainen

Neljä vuotta sitten Timo Ritakallio valittiin Suomen Olympiakomitean puheenjohtajaksi ilman vastaehdokkaita. Ritakalliota ehdotti nuijan varteen ehdollepanotoimikunta, jota johtivat Kalervo Kummola ja Tuija Brax. Koska yksikään Olympiakomitean jäsen ei tuonut syyskokoukseen vastaehdokkaita, suunnistustaustainen Ritakallio valittiin tehtävään ilman äänestystä.

Pestin yhteen nelivuotiskauteen jättävän Ritakallion seuraaja valitaan 21. marraskuuta. Puheenjohtajuudesta taistelevat Susanna Rahkamo, Sari Multala, Ilkka Kanerva ja Jan Vapaavuori.

Tällä kertaa Jukka Rauhalan johtama ehdollepanotoimikunta päätti olla tekemättä lainkaan ehdotusta puheenjohtajasta.

– Kaikki asetetut ehdokkaat ovat päteviä hoitamaan tehtävää. Haluamme varmistaa, että hyvin alkanut asiapohjainen keskustelu jatkuu kokoukseen asti, Jukka Rauhala perustelee päätöstä.

Rahkamo on Taitoluisteluliiton ja Paralympiakomitean ehdokas. Häntä ilmoittivat tänään tukevansa (siirryt toiseen palveluun) myös Judoliitto, Muaythai-liitto, Nyrkkeilyliitto, Taekwondoliitto ja ITF Taekwon-Do. Purjehdus ja Veneily tukee puheenjohtajaksi Sari Multalaa, Ilkka Kanerva on Suomen Urheiluliiton ehdokas. Jan Vapaavuorta ajaa puheenjohtajaksi viisi isoa palloilun lajiliittoa Palloliiton johdolla.

Esittämättä jää myös varapuheenjohtaja. Ehdollepanotoimikunta uskoo puheenjohtajavalinnan vaikuttavan äänestykseen varapuheenjohtajasta.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi toimikunta ehdottaa Tapio Korjusta. Hallituksen jäseniksi ehdotetaan Laura Anderssonia, Palloliiton Marco Casagrandea, Hiihtoliiton Markku Haapasalmea, Katja Mjøsundia, Jääkiekkoliiton Matti Nurmista ja Voimisteluliiton Kaisa Vikkulaa. Varajäseniksi ehdotetaan Golfliiton Hanna Hartikaista ja Squashliiton ehdokasta Risto E.J. Penttilää.

Urheilijavaliokunnan esitykset hallituksen urheilijajäseniksi ovat painonnostaja Anni Vuohijoki ja entinen pikaluistelija Mika Poutala. Hallituksessa on myös kaksi paikkaa Kansainvälisen Olympiakomitean suomalaisjäsenille, he ovat Sari Essayah ja Emma Terho.

Olympiakomitean jäsenet eli pääosin lajiliitot valitsevat seuraavan puheenjohtajan ja hallituksen 21. marraskuuta. Olympialajien lajiliitoilla ja jäsenmäärältään suurimilla lajiliitoilla on äänestyksessä kaksi ääntä, muilla yksi. Jäsenet voivat lisätä omia ehdotuksiaan vielä syyskokouksessakin.

Lue myös:

Asiantuntija huolestui ehdokkaiden puheista kasvattaa Olympiakomitean puheenjohtajan valtaa: "Jo tähän mennessä on esitetty kovaa kritiikkiä"

Olympiakomitean hallitus uudistuu – hallituspaikkaa tavoittelee 16 miestä ja 8 naista

Suomen urheilun ykköspestiin tähyävät vaikuttajat vaativat Olympiakomitealta merkittävämpää roolia: "Miten on mahdollista olla tuppisuuna?"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat