Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Tallipäällikkö vaatii formulakuljettajien palkkojen leikkaamista – "He tienaavat liikaa rahaa"

Franz Tostin mielestä kuljettajien kausipalkka saisi olla korkeintaan kymmenen miljoonaa dollaria kaudessa,

Formula 1
AlphaTaurin tallipäällikkö Franz Tost.
AlphaTaurin tallipäällikkö Franz Tost.AOP

AlphaTaurin tallipäällikkö Franz Tost kannattaa formula 1 -kuljettajien palkkojen tuntuvaa leikkaamista koronapandemian talousvaikutusten takia, uutisoi Der Spiegel. (siirryt toiseen palveluun)

– He tienaavat liikaa rahaa. Katsojia ei saa päästää kisoihin, Formula One Management tienaa vähemmän rahaa. En näe mitään syytä, miksei myös kuljettajien pitäisi saada vähemmän rahaa, Tost sanoi Imolassa.

Tostin mielestä kuljettajien kausipalkka saisi olla korkeintaan kymmenen miljoonaa dollaria kaudessa, kun tällä hetkellä esimerkiksi Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel tienaavat moninkertaisesti.

– Heidän pitäisi olla iloisia, että heillä on tämä työ ja että he vielä tienaavat siitä hiukan rahaa.

Tulevaksi kaudeksi formula 1 -sarjan talleille on tulossa 145 miljoonan dollarin kulukatto kautta kohti, mutta siihen eivät sisälly kuljettajien eivätkä kolmen kovapalkkaisimman muun työntekijän palkat.

Lue myös:

Ferrari-pomo paljasti harjoitelleensa kolme kertaa Vettel-irtisanomisilmoitusta: "Hän ei lyönyt luuria korvaani"

Kimi Räikkösestä paljastui ihailtava piirre, mutta F1-fanien unelmapari ei toteutunut – asiantuntija avaa yllätysratkaisun taustat

41-vuotias Kimi Räikkönen jatkaa yhä F1-uraansa Alfa Romeolla – perusteli ainutlaatuisella ilmapiirillä: "Tämä on kuin toinen perhe"

Kimi Räikkönen laittoi F1-maailman sekaisin ja osoitti arvonsa: "Ihan varmasti on tullut kyselyitä muista tiimeistä" – Bottaksen hyytymisen takana mestarillinen maltti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat