Emil Ruusuvuori hävisi välierän – upea viikko nostaa rankingia reippaasti, vastustaja antoi tunnustusta: "Ensimmäisessä erässä hän oli niskan päällä"

Adrian Mannarino voitti Emil Ruusuvuoren Kazakstanin ATP-turnauksen välierässä 7–5, 6–2.

Emil Ruusuvuori nousee maailmanlistalla sijan 83 paikkeille. Kuva: AOP

Kokenut ranskalainen Adrian Mannarino laittoi pisteen Emil Ruusuvuoren komealle etenemiselle Nur-Sultanin ATP-turnauksessa Kazakstanissa. Mannarino voitti välieräottelun lukemin 7–5, 6–2.

Mannarino on maailmanlistalla sijalla 39 ja Nur-Sultanin turnauksessa hän on kolmossijoitettu. Maailmanlistalla sijalla 98 oleva Ruusuvuori aloitti turnauksen karsinnoista. Ruusuvuori nousee hienon viikkonsa ansiosta sijan 83 paikkeille.

Yksi tärkeimmistä tavoitteista Kazakstanissa Ruusuvuorella oli nostaa ranking sellaiselle tasolle, että paikka Australian avointen pääsarjassa varmistuu. Se tavoite täyttyi.

Ruusuvuorelle välieräpaikka oli ylivoimaisesti paras tulos ATP-tasolla. Hän on voittanut neljä haastajaturnausta, mutta ATP-tasolla helsinkiläinen ei ollut aiemmin yltänyt edes puolivälieriin. Edellinen suomalainen ATP-turnauksen kaksinpelin välierässä oli Jarkko Nieminen, joka oli viimeisen kerran välierässä Kuala Lumpurissa 2014.

– Todella positiivinen viikko. Paljon oppia taas kertyi. Tässä vaiheessa alkaa vähän tuntua, kun tulee karsinnoista ja on kuudes ottelu käynnissä, Ruusuvuori sanoi.

Ruusuvuori pelasi aktiivisesti ja piti tempoa yllä, mutta taitava vasenkätinen ranskalainen selviytyi usein pisteistä voittajana. Ottelussa nähtiin muutama todella pitkä palloralli.

Mannarino mursi Ruusuvuoren syötön heti ottelun ensimmäisessä syöttövuorossa. Helsinkiläinen pääsi kuitenkin nopeasti peliin mukaan ja mursi takaisin tilanteeksi 2–2. Ranskalainen vei Ruusuvuoren syötön uudestaan tilanteessa 5–5 ja syötti sen jälkeen erän itselleen.

Heti toisen erän alussa Mannarino mursi jälleen. Toinen erä lähti karkaamaan Ruusuvuorelta nopeasti ja Mannarino eteni 5–1-johtoon. Ruusuvuori selvitti yhden ottelupallon omassa syötössään ja oli lähellä murtaa vielä ranskalaisen syötön. Se ei kuitenkaan onnistunut, joten Mannarino eteni loppuotteluun australialaista John Millmania vastaan.

– Hyvä taistelu. Mannarino teki asiat tosi vaikeaksi. Hän liikkui äärimmäisen hyvin. Täällä ei ole supernopeat olosuhteet, joten oli todella vaikea lyödä läpi. Pallot tulivat todella matalina. Fyysisesti pitää tehdä paljon työtä jokaisen pisteen eteen.

– Jos ei saa tarpeeksi pituutta lyönteihin, hän pystyy kontrolloimaan ja silloin joutuu itse juoksemaan.

Mannarino kehui Ruusuvuorta

Mannarino antoi ottelun jälkeen positiivisia arvioita Ruusuvuoresta. Hän oli harjoitellut Ruusuvuoren kanssa vuoden alussa.

– Ensimmäisessä erässä hän oli niskan päällä, hän oli parempi. Sain kuitenkin murron 5–5:ssä, joka tuli ottelun kulun vastaisesti. Emil on todella hyvä pelaaja ja hänellä on suuri potentiaali. Hän pelaa jo todella hyvin, vaikka on nuori, Mannarino sanoi.

Ruusuvuoren oli tarkoitus pelata seuraavaksi ensi viikolla Saksassa haastajaturnauksessa, mutta hän jää sieltä pois. Ruusuvuori kertoi, että kausi saattoi päättyä tähän ja seuraavaksi alkaa valmistautuminen Australiaan.

Ruusuvuorta ja Mannarinoa haastatteli Helen Scott-Smith.

Päivitetty klo 18.00: Täydennetty Ruusuvuoren ja Mannarinon kommentit.

Lue myös: