Hyppää sisältöön

Bottas nappasi paalupaikan Imolassa, Hamilton taipui: "Ei voi aina olla täydellinen" – Räikköselle valtava pettymys

Valtteri Bottas nousi vaikeasta tilanteesta Imolan GP:ssä paalupaikalle.

Valtteri Bottas Imolan ikonisella radalla. Kuva: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Mercedeksen Valtteri Bottas ajoi Imolan ikonisella F1-radalla paalupaikalle. Bottas oli tallitoveriaan Lewis Hamiltonia 0,097 sekuntia nopeampi.

Red Bullin Max Verstappen oli kolmas. Päivän suurin yllättäjä oli neljänneksi ajanut AlphaTaurin Pierre Gasly.

– Nautin todella paljon. On todella kaunista, kun tällä radalla painaa kovasti kaasua. Tiesin, että minun piti parantaa viimeisellä kierroksella. Löysin ne pienet erot. Oli todella upeaa löytää ne erot, Bottas sanoi tuoreeltaan aika-ajojen jälkeen.

– Työskentelin etenkin kakkos- ja kolmosmutkien kanssa. Sain ne vain lopussa toimimaan. Kuten viimeisetkin mutkat.

– Sunnuntain kisasta tulee hyvä taisto. Tulee yksi koko kauden pisimmistä matkoista avausmutkaan. Lewis ja Max varmasti jahtaavat minua, mutta minulla on hyvä lähtöpaikka.

Lewis Hamilton hehkutti, että Bottas teki upeaa työtä aika-ajosa.

– Oli aika heikko kierros itseltäni. Näitä asioita tapahtuu. Ei voi aina olla täydellinen, Hamilton sanoi.

– Mutta tämä on todella kaunis paikka. Rata on uskomaton ja ne nopeudet, joilla ajamme. Olen kiitollinen, että olen täällä. Olen kiitollinen myös Mercedeksen syuorituskyvystä.

Samalla Mercedeksen ylivoima tämän kauden aika-ajoissa jatkuu. Mercedes-kuljettaja on ollut ykkönen tällä kaudella jokaisessa aika-ajossa. Bottakselle paalupaikka oli kauden neljäs. Hamiltonilla on yhdeksän paalupaikkaa.

Aika-ajoissa nähtiin jo ennen päätösosiota dramaattisia hetkiä.Toisessa osiossa Red Bullin Max Verstappenin autosta katosivat yhtäkkiä tehot. Red Bull teki kovasti töitä aivan osion loppuhetkille saakka. Verstappen selvisi säikähdyksellä ja nousi viimeisellä nopealla kierroksella jatkoon. Toiseen osioon jääminen olisi ollut iso kolaus.

Avausosiossa Valtteri Bottaskin oli ongelmissa. Bottaksen aika-ajojen ensimmäinen nopea kierros meni pieleen, kun Racing Pointin Sergio Perez kiilasi Bottaksen eteen. Toinen nopea kierros hylättiin ratarikon takia.

Kimi Räikkönen oli aika-ajoissa 18:s. Räikköselle jäi paljon jossiteltavaa. Suomalaiskonkari teki huippukierroksen ja oli aika-ajojen lopussa 12:s. Räikkösen huippukierros kuitenkin diskattiin. Räikkönen oli tehnyt ratarikon ja hyöytynyt siitä.

Räikkönen jäi siis avausosioon. Räikkönen päihitti kuitenkin viimeiseksi jääneen tallitoverinsa Antonio Giovinazzin.

Imolan radalla on ajettu F1-kilpailuviikonloppu vuonna 2006. Räikkönen on ainoa nykykuljettajista, joka oli silloin mukana F1-sarjassa.

Kerromme kohta lisää.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Jos tulospalvelu ei näy, lataa sivu uudelleen.

Lue lisää: