Hyppää sisältöön

Bottas lähestyy Räikköstä paalupaikkatilastoissa – kaikkien aikojen ykkönen Hamilton ylistää tallitoveriaan: “En ole kuitenkaan kuhnailija”

Lewis Hamilton odottaa sunnuntain kilpailusta tylsää. Valtteri Bottaksella on etulyöntiasema paalupaikalla.

Valtteri Bottas nappasi paalupaikan Imolassa. Lewis Hamilton (oik.) jäi toiseksi. Kuva: Luca Bruno - Pool/Getty Images

Mercedeksen suomalaistähti Valtteri Bottas nappasi Imolan GP.ssä paalupaikan. Paalupaikka oli Bottakselle kauden neljäs. Mercedes on vienyt kaikki paalupaikat tämän kauden 13 kisaviikonlopussa.

MM-sarjaa reilusti johtava Lewis Hamilton taipui Bottakselle 0,097 sekunnilla.

Bottakselle paalupaikka oli uran 15:s. Hän lähestyy Kimi Räikköstä, joka on pitkällä urallaan ottanut 18 paalupaikkaa. Suomalaisista ykkönen on Mika Häkkinen 26 paalupaikallaan. Kaikkien aikojen ykkönen on Hamilton 97 paalupaikallaan.

Hamilton kuvaili omaa aika-ajokierrostaan Imolassa surkeaksi. Hän hehkutti kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa suomalaista kovasti.

The Race kysyi (siirryt toiseen palveluun) Hamiltonilta, kuinka korkealla tasolla Bottas ajaa.

– Mielestäni päivän tulos puhuu puolestaan. Minun ei oikeastaan tarvitse sanoa paljoa enempää Valtteri sai juuri paalupaikan. Minulla on eniten paalupaikkoja ja Valtteri oli edelläni, Hamilton sanoi.

– Minulla on eniten paalupaikkoja kuin kellään täällä. En ole kuitenkaan mikään kuhnailija. Valtteri teki siis uskomatonta työtä.

– Rehellisesti sanottuna en usko, että kovin moni pystyy tekemään sitä, mitä hän tekee. Kunnioitan Valtteria suuresti.

Aika-ajojen jälkeen Bottakselta udeltiin myös, tuntuuko olo aliarvostetulta Hamiltonin hallittua kauden kisoja varsin dominoivalla tasolla.

– En oikeastaan mieti lainkaan sitä, miten ihmiset minua arvottavat. Se on mielestäni väärä asia, johon keskittyä, meitä arvostellaan aina välillä. Se on normaalia, ja aina on ihmisiä, jotka haluavat vetää sinut alas, Bottas pohti.

– Yritän vain kääntää (kritiikin) positiiviseksi energiaksi, voimaksi. Enkä ole oikea ihminen vastaamaan siihen, olenko ali- vai yliarvostettu. Tuotakaan ei pidä miettiä, keskityn vain ajamiseeni ja paalupaikkojen ja voittojen tavoitteluun. Se on minun työni, siitä pidän.

Bottas odotti kertovansa sunnuntain kisaan kovaa haastetta Hamiltonilta ja kolmosruutuun ajaneelta Red Bullin Max Verstappenilta. Bottaksen mukaan jännitystä luo, että Imolassa on yksi kauden pisimmistä matkoista lähtöruudukosta ensimmäiseen mutkaan. Bottas pitää silti ykkösruutua hyvänä paikkana lähteä kilpailuun.

Lewis Hamilton oli kovin negatiivinen heti aika-ajon jälkeen sunnuntain kilpailusssa.

– Olen aika varma, että näemme tylsän kisan huomenna. Ensimmäisessä mutkassa voi ohittaa. Mutta se on aika tiukka. Muissa mutkissa ei voi ohittaa.

Mercedeksen tiedotteessa Hamilton toivoi, että liikuteltava takasiipi auttaisi ohitusyrityksissä avausmutkassa.

– Näimme, että Max oli todella vahva kisavedoissa aamun harjoituksissa. Max on uhka. Annan kaikkeni kilpailussa. Katsotaan, mihin asti pääsen.

Lue lisää: