1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. golf

Kalle Samoojan loistava viikonloppu ei aivan riittänyt ensimmäiseen voittoon: "Se tuli vähän shokkina, kun näin sen kierähtävän ulos"

Kalle Samoojan caddielle hieno tulos tuli kalliiksi.

Kalle Samooja epäonnistui putissaan uusintareiällä. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja pelasi loistavan viimeisen kierroksen golfin Euroopan kiertueen kilpailussa Kyproksella. 64 lyönnin kierros ei kuitenkaaan riittänyt voittoon, kun englantilainen Callum Shinkwin löi viimeisellä väylällä eaglen.

Shinkwin ja Samooja päätyivät tasatulokseen. Uusinnassa Samoojan putti kierähti ulos reiästä ja Shinkwin voitti kisan. Englamtilainen kuittasi voitostaan noin 160 000 euroa, Samoojan palkintopotti oli noin 105 000 euroa.

– On vähän kaksijakoiset fiilikset. Hyvä kierros viimeisenä päivänä, en oikeastaan tehnyt virheitä. Sen olettaisi riittävän voittoon, kun lähdin lyönnin päässä kärjestä. Kaveri taisteli kuitenkin itsensä minun edelleni ennen viimeistä reikääni. Pääsin hyvällä birdiellä uusintaan, Samooja kertoi Yle Urheilulle.

Samooja kertoi, että ei jännittänyt sen enempää uusintareiän puttiaan.

– Puttasin viimeisellä reiällä samasta linjasta vähän kauempaa sisään. Pidin itsestään selvänä, että homma jatkuu. Se tuli vähän shokkina, kun näin sen kierähtävän ulos.

Samooja pelasi viikonlopun kierrokset erinomaisesti, sillä myös lauantain kierrokseen hän käytti vain 64 lyöntiä.

– Viikonloppu oli iso onnistuminen. Siihen liittyy hauska tarina, kun caddieni sanoi perjantaina, että hän ei ota palkkaa ollenkaan tältä viikolta, jos pääsemme tulokseen -20. Hänellä oli kaksijakoiset tunnelmat, kun kävelimme uusintaan tuloksessa -20.

– Jos jotain haluaa syyttää, niin ensimmäistä kierrosta (70 lyöntiä). En ollut silloin ihan hereillä, tuli tehtyä pari pehmeää virhettä.

Samooja ja Sami Välimäki olivat kolmannen kierroksen loppupuolella kaksoisjohdossa.

– Sellaista ei ole ihan hetkeen tapahtunut, jos koskaan. Meillä on todella hyvä neljän pelaajan porukka. Ajattelin, että jos pystyn voittamaan Samin, se varmasti riittää. Hänelle tuli kuitenkin musta hetki loppuun.

Välimäki oli lopputuloksissa jaetulla kuudennella sijalla.

Samoojan ensimmäinen voitto Euroopan kiertueella jäi siis vielä haaveeksi. Hän kuitenkin uskoo, että sitä päästään juhlimaan pian.

– Kausi lähenee loppuaan, joten tänä vuonna ei ole enää paljon mahdollisuuksia. Mutta ensi viikolla pelataan taas täällä Kyproksella, se voi olla jo niinkin lähellä.

Lue myös:

Kalle Samoojalta hieno suoritus! Sijoittui toiseksi golfin Euroopan kiertueella Kyproksella dramaattisen uusintareiän jälkeen