Hyppää sisältöön

Vajaamiehisenä pelanneelle Jokereille tappio vieraissa – Savinainen tyytyväinen joukkueen ilmeeseen olosuhteisiin nähden: "Pelasimme kuitenkin voitosta"

Helsingin Jokerit hävisi Severstal Tsherepovetsille 2–5. Kahden erän jälkeen ottelu oli tasatilanteessa 2–2.

Veli-Matti Savinainen teki Jokereiden ensimmäisen maalin vierasottelussa. Kuva: AOP / Matti Raivio

Jääkiekon KHL:ssä pelaava Jokerit on hävisi vierasottelun Severstal Tsherepovetsille lukemin 2–5. Jokereille tappio oli toinen sen neljässä viime vierasottelussa.

Erikoistilanteet koituivat Jokereiden kohtaloksi, sillä Severstal teki kaksi maalia ylivoimalla ja yhden alivoimalla.

– Voitto oli omissa hyppysissä, mutta sitten vähän keskittyminen herpaantui kolmannessa erässä ja ja otimme vähän tyhmän liikaa miehiä kentällä -jäähyn. Vastustaja rokotti siitä ja teki pari maalia tyhjiin lopussa, Jokerit-hyökkääjä Veli-Matti Savinainen kommentoi ottelun jälkeen Yle Urheilulle.

Severstalin voittomaalin teki Daniil Vovtshenko. Maalin syöttivät Aleksander Petunin ja Joonas Nättinen.

Jokereiden maaleista vastasivat Savinainen ja Brian O'Neill.

Jokerit oli ennen Severstal-peliä ollut puolentoista viikon ottelutauolla koronakaranteenin takia.

Sunnuntaina joukkueen kokoonpanossa oli merkittäviä poissaoloja, ja Jokerit pelasi vain kolmella hyökkäysketjulla. Helsinkiläisjoukkueen riveistä puuttuivat John Norman, Eeli Tolvanen, Saku Mäenalanen, Jesse Joensuu, Marko Anttila, Iiro Pakarinen, Henri Ikonen, Mikko Lehtonen ja Anders Lindbäck.

Savinainen piti ottelua helsinkiläisryhmältä hyvältä olosuhteisiin nähden. Kahden erän jälkeen joukkueet olivat tasatilanteessa 2–2.

– Pelasimme kuitenkin voitosta, vaikkei kymmeneen päivään olla joukkueen kanssa treenejä pidetty.

Jokerit kohtaa tiistaina vieraissa Sotshin.

– Silloin pitää pelata suoraviivaisemmin, nyt liikaa siirtelimme vetopaikoissa. Mennään hanakammin maalille ja laitetaan kiekkoa maalille, niin varmasti saamme enemmän maaleja kuin vastustaja, Savinainen arvioi parannettavia asioita tiistaita varten.

Vielä tuolloin joukkue pelannee vajaalla kokoonpanolla, mutta Savinaisen mukaan maajoukkuetauon jälkeen on odotettavissa jälleen täysi kokoonpanollinen pelaajia.

Muokattu 1.11.2020 kello 19.04: Lisätty Savinaisen kommentit.

Lue myös: