Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mercedes ei aluksi uskonut Valtteri Bottaksen ongelman vakavuuteen – ratainsinööri kehui suomalaisen ratkaisua

Mercedes paljasti maanantaina uusia tietoja Imolan osakilpailun tapahtumista.

Formula 1
bottas
Valtteri Bottaksen auton vauriot vaikeuttivat suomalaisen kisaamista. Getty Images

Mercedeksen Valtteri Bottas koki F1-sarjan Imolan osakilpailussa epäonnea, kun Ferrarin autosta radalle tippunut romukappale vaurioitti kisaa johtaneen suomalaiskuskin auton pohjalevyä ja vaikutti siten ajamiseen.

Mercedes paljasti maanantaina uutta tietoa ongelmasta. Tallin johtava ratainsinööri Andrew Shovlin kertoi Motorsport-sivustolle (siirryt toiseen palveluun), ettei Mercedes aluksi uskonut auton sensoreita, jotka osoittivat Bottaksen auton suorituskyvyn laskeneen.

Mercedeksen mukaan mukaan Ferrarin autosta tullut romu vaurioitti ensin autoa pohjasta ennen kuin se juuttui kiinni. Sen jälkeen auton sensorit ilmoittivat Bottaksen auton suorituskyvyn laskeneen, mutta talli ei pitänyt ongelmaa sen suurempana, sillä Bottas ajoi vakuuttavasti kilpailun kärjessä.

– Emme uskoneet sensoreita, sillä huomasimme, että Valtteri pystyi ajamaan aina tarvittaessa kohtuullisia kierrosaikoja, vaikka hän ei puskenut erityisen kovaa.

Shovlinin mukaan on myös vaikea arvioida romun absoluuttista vaikutusta kierrosaikoihin, sillä se voi vaikuttaa autoon eri tavalla esimerkiksi radan kohdasta riippuen. Mercedes ei myöskään pystynyt näkemään romua kisan aikana, sillä ainoastaan romun musta pinta oli näkyvissä, minkä vuoksi tämä naamioitui hyvin tallin mustaan autoon.

– Jos olisimme voineet nähdä missä se oli, olisimme voineet mahdollisesti toimia tehokkaammin ensimmäisellä pysähdyksellä sen poistamiseksi.

Bottas kertoi kilpailun jälkeen, että hän ehti nähdä romun, mutta ei pystynyt väistämään sitä. Tämän vuoksi hän päätti ajaa romun läpi keskeltä, mikä oli Shovlinin mukaan hyvä ratkaisu.

– Hän teki ehdottomasti oikean päätöksen, sillä sen osuminen renkaaseen olisi todennäköisesti aiheuttanut renkaan puhkeamisen.

Imolan kilpailussa voittoon ajoi turva-autosta hyötynyt Lewis Hamilton. Bottas jäi toiseksi, sillä hänet ohittanut Red Bullin Max Verstappen joutui keskeyttämään rengasrikkoon.

Lue myös:

Kimi Räikkönen teki miljoonien dollarien arvoisen suorituksen perinteikkäällä kikalla – F1-asiantuntija esittää myös kovan väitteen: Hamilton laitetaan Bottaksen apuriksi

Lewis Hamilton väläytti lopettavansa F1-uransa tähän kauteen – Ylen asiantuntija kertoo, miksi yllättävä shokkiajatus olisi looginen

Ferrarin romu pilasi Valtteri Bottaksen hienon kilpailun – asiantuntija avaa, mistä oli kyse: "Ongelma katosi kisaorganisation silmistä"

Mercedes varmisti historiallisen F1-mestaruuden! Bottas jäi epäonnisesti toiseksi, Kimi Räikkönen upeasti MM-pisteille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat