Hyppää sisältöön

Naisleijonien huipputykki Susanna Tapani joutui tylyyn tilanteeseen: joutuu etsimään itselleen uuden joukkueen

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen huippuhyökkääjä Susanna Tapani on tällä hetkellä ilman seuraa. 

Susanna Tapani on kuulunut Naisleijonien vakiokasvoihin jo vuosien ajan. Kuva: Tomi Hänninen

Susanna Tapani on mailapelien monitaituri ja hän on tänäkin syksynä pelannut sekä ringeten SM-sarjaa raisiolaisen RNK:n riveissä että jääkiekkoa TPS:n B-Akatemian poikajoukkueessa.

Nyt Suomen maajoukkueiden huippuhyökkääjä joutuu etsimään uuden jääkiekkojoukkueen, sillä kahden lajin yhdistäminen osoittautui liian hankalaksi. Tapanin tilanteesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Tapani on tällä kaudella pelannut TPS:n B-Akatemian kanssa Mestistä, mutta ei ole päässyt pelaamaan kuin yhdessä ottelussa. Ringeten SM-sarjassa hän on pelannut seitsemän ottelua ja on ollut joukkueensa paras pisteidentekijä. Pelien yhdistäminen osoittautui kuitenkin liian hankalaksi.

– Kahden lajin yhdistäminen ei enää onnistunutkaan. Kun kausi oli jo alkanut, jouduin vähän selkä seinää vasten, Tapani kertasi tilannettaan Yle Urheilulle, mutta ei halunnut avata keskustelujaan TPS:n kanssa sen enempää.

– En halunnut lähteä ringettejoukkuestakaan kesken kauden, koska olin sinne sitoutunut. Päätin, että yritän löytää toisen lätkäjoukkueen.

Kaikki oli ok ennen kauden alkua

TPS:n urheilujohtaja Rauli Uraman mukaan Tapani ei joutunut valitsemaan lajiaan, tilanne oli vain liian vaikea. Tapani saisi yhä harjoitella TPS:ssa, mutta peliaikaa ei irtoaisi.

– Hän arvotti tilanteen niin, että koska hän on ringettejoukkueen kapteeni, hän haluaa myös sitä pelata. Hän on sinne niin sanotusti sopimussuhteessa, kun taas meidän puolella ei mitään sopimuksia ole. Ehkä hän halusi noudattaa omaa lupaustaan ja pitää siitä kiinni, Urama sanoi Yle Urheilulle.

– Pelit ovat samana päivänä, eikä hän voi olla kahdessa paikassa yhtä aikaa. Se oli se määrittävä tekijä.

Susanna Tapani haluaa pelata poikien joukkueessa, jotta hän saa tarvittavaa fyysisyyttä ja nopeutta huippupelejä varten. Kuva: Tomi Hänninen

Tapani totesikin, ettei hän valinnut ringetteä, mutta kuvio oli sovittu jo ennen kauden alkua. Siksi hän oli yllättynyt, että tilanne muuttui kesken kauden.

– Ennen kautta se oli molemmille joukkueille ok. Kun TPS:lta tuli tämä, että pitää valita, päätin, että yritän hankkia toisen joukkueen. Ymmärrän kyllä pointin. Viime vuonna tilanne oli vähän eri, meillä oli silloin vähän vähemmän pelaajia.

Naisten joukkue ei ole vaihtoehto

Tapani on parin viime vuoden aikana lisännyt jääkiekon harjoittelua ringeten kustannuksella. Hän on käynyt kerran viikossa ringettetreeneissä, muut ovat olleet jääkiekkoa. Tapani on pelannut ringetteä sen verran kauan, ettei tuntuma peliin katoa heti.

– Koen, että en tarvitse ringetessä treeniä niin paljon. Jääkiekossa minulla on vielä enemmän kehitettävää.

Tapani etsii tällä hetkellä uutta jääkiekkojoukkuetta, joka pystyisi joustamaan ringettepelien suhteen. Hänelle tärkeintä olisi jatkaa pelejä poikien joukkueessa ja tällä hetkellä naisten joukkueessa pelaaminen on poissuljettu vaihtoehto.

– Poikien joukkueesta löytyy sitä fyysisyyttä ja pelinopeutta, jota vaaditaan, kun pelataan huippumaita, Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan. Viime vuosi oli minulle tosi hyvä. Tuntui, että kehityin tosi paljon.

Tapanille ei TPS:n tarjous pelkästä harjoittelusta riitä, sillä hän harjoittelee päästäkseen pelaamaan. Hän haluaisi löytää uuden joukkueen piakkoin, vaikka onkin ollut pari viikkoa loukkaantuneena. Tapani toivoo pääsevänsä jonkun joukkueen kanssa treenaamaan ja pelaamaan sen jälkeen, kun tiistaina alkava Naisleijonien maajoukkueleiri päättyy lauantaina.

– On tuossa muutamia yhteydenottoja tullut, mutta vielä on auki, mihin menen, Tapani kertoi.

Lue myös:

.
.