Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Atalanta - Lazio
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - SPAL
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, Juventus - SPAL ja Atalanta - Lazio

Veikkausliigan päätöskierroksella riittää vielä jännitettävää – uransa lopettava TPS-ikoni: "Kaikki ovat laittaneet meidät karsintoihin pari kuukautta"

TPS tai IFK Mariehamn joutuu karsimaan paikastaan Veikkausliigassa.

Veikkausliiga
Mika Ääritalo TPS ja Niilo Mäenpää MIFK
TPSS:n Mika Ääritalo ja IFK Mariehamnin Niilo Mäenpää. Keskiviikkona joukkueet eivät pelaa vastakkain, mutta ne taistelevat karsinnan välttämisestä.Jaakko Stenroos/All Over Press

Veikkausliigakauden huipennusta seurataan keskiviikkona Yle Puheen Urheilukierroksella klo 18.02 alkaen.

Jalkapallon Veikkausliiga päättyy keskiviikkona. Epävarman terveystilanteen ja pelaajien karanteenitapausten vuoksi jatkosarjoja ei pelata.

HJK:n mestaruus sai sinettinsä sunnuntaina ja RoPSin putoaminen on myös varmistunut, mutta viimeisellä kierroksella pelataan vielä isoista asioista. Taulukon häntäpäässä TPS ja IFK Mariehamn yrittävät välttää putoamiskarsintaan joutumisen.

Ennen viimeistä kierrosta maarianhaminalaiset ovat kaksi pistettä TPS:ää edellä. Viimeisellä kierroksella TPS kohtaa kotonaan KuPSin ja IFK Mariehamn matkaa FC Hakan vieraaksi. TPS säilyy suoraan, jos se voittaa kotonaan KuPSin ja IFK Mariehamn häviää Hakalle. Myös Mariehamnin tasapeli riittää TPS:lle, jos se voittaa KuPSin vähintään kolmella maalilla. IFK Mariehamnin voitto pitäisi joukkueen varmuudella sarjassa.

TPS-ikoni Mika Ääritalo kertoi maanantaina lopettavansa pitkän uransa tähän syksyyn. Ura siis päättyy joko keskiviikkona tai karsintojen jälkeen. Turkulaisten jääminen karsintaan näytti pitkään selvältä, mutta nyt joukkueella on vielä mahdollisuus päästä kuiville.

– Joukkueessa on positiiviset fiilikset. Meillä ei ole muuta kuin voitettavaa. Kaikki ovat laittaneet meidät karsintoihin viimeiset pari kuukautta. Nyt meillä on kuitenkin viimeisellä kierroksella mahdollisuus välttää se. Annetaan kaikkemme ja katsotaan mihin se riittää, Ääritalo sanoi Yle Urheilulle.

– Totta kai haluaisin, että TPS jatkaa liigassa, kun itse lähden. Ei ole mitään muuta tavoitetta.

"Nyt mitataan jokaisesta, miten pystyy pelaamaan suuren paineen alla"

IFK Mariehamnin tilanne on ollut viime aikoina hankala. Pelaajilla on ollut koronatartuntoja ja joukkue on ollut karanteenissa. IFK on hävinnyt kuusi edellistä otteluaan ja luisunut karsintavaaraan. Maalivahti Oskari Forsmanin mukaan ryhmä on kuitenkin luottavaisella mielellä.

– Uusi peli ja uusi mahdollisuus. Kohtalomme on nyt itsestämme kiinni. Emme seuraa mitä Turussa tapahtuu, keskitymme omaan peliin.

Karanteenin jälkeen kaikki pelaajat ovat olleet harjoituksissa. Ennen sunnuntain HJK-peliä joukkue ehti harjoitella pari päivää ja sen jälkeenkin on ehditty pari kertaa harjoitella. Forsmanin mukaan nyt on palattu normaalitilanteeseen. IFK:n sarjatilanne on kuitenkin heikentynyt kauden edetessä.

– Tärkeintä on muistaa, että olemme saaneet mitä olemme ansainneet. Nyt olemme tässä tilanteessa ja huomenna on erittäin merkityksellinen peli edessä. Nyt mitataan jokaisesta, miten pystyy pelaamaan suuren paineen alla, kun on tosi kyseessä. Itse ainakin nautin tästä tilanteesta, Forsman sanoi.

Forsman uskoo, että IFK:lla on hyvät mahdollisuudet Hakaa vastaan.

– Pelasimme tasan kesällä, mutta meidän olisi pitänyt voittaa se peli. He ovat hyvässä vireessä ja meidän pitää puolustaa huolellisesti heidän kuumia hyökkääjiään vastaan.

Mitalikamppailussa KuPS on kakkosena pisteen FC Interiä edellä. KuPS matkaa siis TPS:n vieraaksi ja Inter kohtaa mestari-HJK:n vieraissa. FC Hongan mahdollisuudet mitaleille ovat teoreettiset. Se on kolme pistettä Interiä perässä ja sen maaliero on seitsemän maalia turkulaisia huonompi.

Sarjataulukko (teksti-tv)

Lue myös:

TPS-konkari Mika Ääritalo, 35, päättää pelaajauransa: "Kyllähän minulla täysin mustavalkoinen sydän on"

Murskavoitto sinetöi HJK:n mestaruuden – maalipörssin ykkönen Roope Riski iski kahdesti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat