Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Robert Heleniuksen seuraavasta ottelusta on tehty sopimus – manageri selittää kimurantteja kuvioita, jotka tähtäävät Anthony Joshuan haastamiseen

Robert Heleniuksen seuraavaksi vastustajaksi on ehdolla viisi nimeä. Uusintaottelu Adam Kownackia vastaan on mahdollinen.

nyrkkeily
Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius
Helenius saattaa kohdata jo kertaalleen tyrmäämänsä Kowanackin uusintaottelussa alkuvuodesta 2021.Jari Kärkkäinen/ YLE

Raskaansarjan ammattinyrkkeilijä Robert Helenius ja Puolan Adam Kownacki saattavat kohdata uudelleen tammikuussa. Kownacki ja Helenius kohtasivat edellisen kerran maaliskuussa. Tuolloin Helenius tyrmäsi Kownackin neljännessä erässä.

– Robertin seuraavasta ottelusta on sopimus promoottorin kanssa, mutta vastustajan nimi vielä puuttuu sopimuksesta, Robert Heleniuksen manageri Markus Sundman vahvistaa Yle Urheilulle.

Raskaansarjan huipulla ja haastajalistoilla käy nyt kova kuhina, eikä vallitseva koronatilanne ainakaan helpota neuvotteluja tulevista kohtaamisista. Haastajista kaikki kynnelle kykenevät ehdokkaat haluavat päästä suuriin otteluiltoihin näyttämään kyntensä. Maailmanluokan otteluilloissa ei iskuja tarvitse ilmaiseksi vaihtaa, pääsy suureen otteluun takaa näkyvyyden lisäksi myös suuren palkkion.

Robert Heleniuksen ottelut ovat siirtyneet monta kertaa. Heleniuksen piti otella joulukuussa, mutta nyt seuraava ottelu on sovittu alkuvuoteen 2021. Helenius on pitänyt tiukasti kuntoaan yllä ja on valmis ottelemaan lyhyelläkin varoitusajalla.

Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa haastajan pitää olla aktiivinen ja valmis nousemaan kehään tavallista lyhyemmällä valmistumisajalla. Robert Helenius on valmis, tosin ottelun pitää olla tarpeeksi suuri. Helenius on pitänyt otteluvalmiuttaan yllä jatkuvasti harjoittelemalla kovaa.

– Päämäärämme on päästä kohtaamaan maailmanmestari Anthony Joshua. Etsimme parasta väylää päästäksemme ottelemaan maailmanmestaruudesta, Sundman kertoo.

Joshua on neljän ammattinyrkkeilyn valtaliiton hallitseva maailmanmestari (IBF, IBO, WBA, WBO). (World Boxing Association) WBA:n raskaansarjan haastajina ovat Robert Heleniuksen lisäksi Mahmoud Charr ja Trevor Bryan.

Sundmanin mielestä Helenius on WBA-liiton haastajista potentiaalisin kohtaamaan Joshuan.

– Robert on ehdottomasti WBA:n ensimmäinen haastaja. Trevor tai Mahmoud eivät ole otelleet aikoihin. Robert puolestaan otti näyttävän tyrmäysvoiton maaliskuussa. Kiinnostus Robertin ympärillä on nyt todella kovaa, Sundman kertoo.

Koronatartunta voi muuttaa tilanteen sekunnissa

Manageri Sundmanin mukaan ahvenanmaalaisen Heleniuksen tulevan ottelun vastustaja löytyy todennäköisesti seuraavista tasokkaista raskassarjalaisista: Adam Kownacki, Luis Ortiz, Andy Ruiz, Deontay Wilder ja Tyson Fury.

– Kaikki on vielä auki seuraavan ottelun osalta, tilanne elää jatkuvasti. Koronan takia vastustaja voi vaihtua sekunnissa, Sundman paljastaa.

Koronapandemian vaikutukset ammattinyrkkeilyn huippuotteluihin ovat dramaattiset. Jos ottelija sairastuu koronavirukseen, vaihtuu vastustaja välittömästi, ottelu siirtyy tai pahimmillaan peruuntuu kokonaan. Näin kävi juuri Aleksander Povetkinin ja Dillian Whyten uusintaottelulle. Povetkinilla todettiin koronatartunta, joten ottelu peruuntui.

Heleniuksen kannalta tilanne on mielenkiintoinen, unelma maailmanmestaruudesta elää vahvasti hänen mielessään. Parhaimmillaan suurin ottelu on siis yhden ottelun tai koronatartunnan päässä.

Lue myös:

ESPN:n asiantuntija nosti Robert Heleniuksen ehdolle Tyson Furyn seuraavaksi vastustajaksi – Furyn promoottori listasi jo ehdokkaita ja jätti oven auki

Kun maailmantähdet valmistautuvat iskemään titteleistä, Robert Helenius kutsutaan paikalle – MM-otteluun tähyävä jätti raottaa salaisten harjoitusleirien verhoa

Helenius oli jo köysissä ammattilaisuransa tärkeimmässä ottelussa, tyrmäysvoitto tarkoittaa nousua MM-haastajaksi – "Hän voi seuraavaksi otella jopa puolen miljoonan palkkiosta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat