1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Veikkausliiga

"Tautitilanne paheni loppumetreillä" – Veikkausliiga sai poikkeusoloissa kunniakkaan päätöksen

Veikkausliigan kausi alkoi vasta heinäkuussa ja jouduttiin päättämään jo runkosarjaan. Loppusarjoja ei pelata.

HJK:n mestarijoukkueen kapteeni Nikolai Alho. Kuva: Matti Raivio / All Over Press

Koronaviruksen typistämä miesten jalkapalloliigan kausi päättyi HJK:n kultajuhliin. Liigakauden oli tarkoitus jatkua vielä loppusarjoilla, mutta peli vihellettiin poikki jo runkosarjan jälkeen. Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa oli keskiviikkoiltana helpottunut mies, kun kausi kuitenkin saatiin pelattua ja kaikki sijoitukset ratkaistua.

– Olen nyt huomattavan helpottunut, koska kauden alkaessa oli paljon epävarmuuksia. Emme tienneet sitä, minkälainen tautitilanne tulisi olemaan ja mihin maailma olisi menossa. Pääsimme kuitenkin todella pitkälle alkuperäisellä suunnitelmalla, vaikka tautitilanne paheni kauden loppumetreillä, Marjamaa totesi Yle Urheilulle.

Koronavirus on kurittanut seuroja taloudellisesti ja näkymät seuraavaankin kauteen ovat sumuiset.

– Tietysti tilanne on kaikessa urheilussa huolestuttava. Tautitilanne on edelleen päällä ja ihmiset miettivät, että uskaltavatko he edes lähteä mihinkään tapahtumiin. Kumppanuus- ja ottelutuotot ovat laskeneet, miten tehdä tässä tilanteessa järkeviä budjetteja tulevaisuuteen, Marjamaa sanoi.

Vaikeinta on jatkuva epävarmuus, kun tulevaisuutta ei voida juurikaan ennustaa. Koronatilanne saattaa muuttua hetkessä parempaan tai heikompaan suuntaan.

– Emme tiedä, miten pitkään tämä tilanne tulee yhä jatkumaan. Epävarmuustekijöitä siis riittää, mutta täytyy vain yrittää tehdä kaikki asiat vielä entistäkin paremmin, Marjamaa totesi.

Veikkausliigan kausi alkaa nyt siis olla ohi, vaikka Turun Palloseura karsii vielä sarjapaikastaan Ykkösessä toiseksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan. TPS:n vastustaja ratkeaa sunnuntaina, kun Ykkösen päätösottelut on saatu pelattua.

Lue myös:

Inter vei Veikkausliigan hopeamitalit – TPS joutuu voitosta huolimatta karsintaan, kun Oskari Forsman torjui IFK Mariehamnille sarjapaikan varmistaneen voiton

Näin HJK juhli mestaruutta kotiyleisön edessä – Klubi-kapteeni paljasti menestyksen salaisuuden: "Täysin kentän ulkopuoliset asiat"