Hyppää sisältöön

Ida Hulkko paransi jälleen SE-aikaa – kaikkien aikojen maailmantilastossa kahdeksanneksi

Ida Hulkon edellinen ennätys oli reilun parin viikon takaa.

Ida Hulkko on ennätysvauhdissa. Kuva: AOP

Ida Hulkko paransi jälleen 50 metrin rintauinnin lyhyen radan Suomen ennätystä. Hulkko ui ISL-kilpailusarjassa Budapestissä uuden ennätyksen 29,33. Samalla hän nappasi ensimmäisen voittonsa uinnin ammattilaisliigassa.

Hulkon aiempi ennätys, 29,45, syntyi reilut pari viikkoa sitten ISL-sarjan ensimmäisessä startissa.

Suomalaisuimarin ennätysaika 29,33, riittää kaikkien aikojen maailmantilastossa sijalle kahdeksan.

– SE:n parantaminen uudestaan ja maailmanlistan sija kahdeksan tuntuu huikealta. Onhan tämä ollut hieno vuosi, Hulkko kommentoi uintiaan Uimaliiton tiedotteessa.

Hulkolla on hallussaan sekä lyhyen että pitkän radan 50 metrin rintauinnin Suomen ennätykset. Hän ui kesäkuussa 50 metrin radalla Tampereella ajan 30,33. Hulkko rikkoi myös Tokion olympialaisten A-rajan 100 metrillä.

Hulkon mukaan parantuneet ajat ja SE-kavalkadi johtuu kevään hyvästä harjoittelusta. Kun uimahallit menivät kiinni koronaviruksen takia, antoi Tampereen kaupunki Hulkon harjoitella valmentajan kanssa niin paljon uimahallissa kuin he halusivat.

- Sellaista ammattimaisen uintiharjoittelun pitäisi olla, että ei tarvitsisi tehdä kompromisseja ratatilan kanssa. Se on fakta, että monta kautta oli harjoituksellisesti mitä oli. Nyt olen päässyt kotona tekemään mitä osaan ja nimenomaan rauhassa. Nyt on hyvä sitten tahkota Suomen ennätyksiä, Hulkko kertoi Yle Urheilulle.

Suomalainen edustaa ISL-kilpailusarjassa Iron-joukkuetta. Hänen urakkansa uinnin ammattilaisliigassa jatkuu perjantaina.

Juttua päivitetty 15.07: Lisätty Hulkon kommentti

Juttua päivitetty 19.55: Lisätty Hulkon kommentteja

Lue myös: