Nuorten Leijonien maaottelut peruuntuivat – Ruotsin joukkueessa koronatartuntoja

Ruotsi-pelien peruuntuminen oli ikävä takaisku Nuorille Leijonille.

Kuva: Tomi Hänninen

Nuorten Leijonien jääkiekkomaaottelut Ruotsia vastaan ovat peruuntuneet. Ruotsin joukkueessa on todettu kaksi koronavirustartuntaa ja Malmöön suunnitellut ottelut peruttiin varotoimenpiteenä.

Tiistaina Ruotsiin matkustanut Suomen joukkue ei ole ollut kontaktissa Ruotsin joukkueen kanssa. Nuorten Leijonien joukkue palaa pikavauhtia kotimaahan.

– Kansainväliset ottelut olisivat olleet todella tervetulleita, koska emme ole tällä kaudella päässet pelaamaan muita maita vastaan. Seuraava tapahtumamme ovat joulukuussa pelattavat nuorten MM-kisat. Mutta tilanne on mikä on, mitään riskejä emme voi ottaa. Terveys edellä mennään, nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen pahoitteli tiedotteessa.

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan vuodenvaihteessa Kanadassa.

Myös Vierumäellä pelattavaksi suunnitellut Pikkuleijonien ottelut Ruotsia vastaan on peruttu Ruotsin alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa ilmenneiden kahden koronatapauksen takia. Ruotsin joukkue saapui Suomeen yksityislennolla ja laskeutui VIP-terminaaliin, eikä liikkunut lentoaseman yleisissä tiloissa.

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien joukkue ei ole ollut kontaktissa Ruotsin joukkueen kanssa. Pelien peruunnuttua myös Pikkuleijonien leiri Vierumäellä päätettiin kuitenkin keskeyttää.

– On harmillista, että pelejä ei saada pelattua mutta samalla erittäin positiivista, että järjestelmämme toimii. Näillä näkymin alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue on seuraavan kerran koolla ensi vuoden puolella, Oikarinen sanoi tiedotteessa.

Juttua täydennetty 17:21: Lisätty tieto myös Pikkuleijonien Ruotsi-otteluiden peruuntumisista.

Lue myös: