1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Helmarien entinen päävalmentaja palaa Ruotsin pääsarjaan

Andreé Jeglertz pestattiin nostamaan Linköpings FC Ruotsin kärkiseuraksi.

Jalkapallo
Andree Jeglertz
Andreé Jeglertz on Linköpings FC:n uusi päävalmentaja. Martin Rose/Getty Images

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen entinen päävalmentaja Andreé Jeglertz palaa Ruotsin pääsarjaan. Jeglertz valmentaa ensi kaudella Linköpings FC:tä.

Jeglertz valmensi Suomea vuosina 2010–2016 ja vei joukkueen EM-kisoihin vuonna 2013. Jeglertz valmensi Suomen maajoukkuepestin jälkeen Ruotsissa Uumajan joukkuetta kausilla 2017–18.

Tuoreimpana Jeglertz on toiminut Kanadan maajoukkueen apuvalmentajana. Kanada pelasi viime kesänä MM-kisoissa.

– Andrée Jeglertzillä on vaadittavia kokemuksia ja taitoja, joita tarvitaan seuran korkealle asetettujen tavoitteiden saaavuttamiseksi. Tavoittelemme kärkeä, Linköpings FC:n puheenjohtaja Paul Lindvall sanoi tiedotteessa.

Seuran tavoitteena on voittaa Ruotsin mestaruus kolmen vuoden sisällä.

– Odotan todellakin innolla tuloa Linköpingiin. Seura haluaa taistella Ruotsin mestaruudesta ja pelata Euroopan kentillä. Se kertoo minulle paljon. Mutta myös halu rakentaa kestävä tulevaisuus, jossa kehitämme nuoria pelaajia huipuksi punaista lankaa seuraamalla, Jeglertz sanoo.

Linköpingissä pelaa parhaillaan yksi suomalainen: keskikenttäpelaaja Olga Ahtinen.

Jeglertz toimi Uumajan valmentajana, kun seura hallitsi Ruotsin jalkapalloa vuosina 2004–2008. Tuolloin Jeglertz nappasi neljä kultaa ja yhden hopean.

Lue myös:

Helmarit otti askeleen kohti EM-kisoja – Anna Signeulin suurin voitto Suomen valmentajana

Korpelan huipputorjunnat takasivat nollan, Summanen osui oikeaan aikaan – "Tahto on ainoa asia, mitä boksissa tarvitaan, ja sitä löytyi"

Maukas voitto! Helmarit kaatoi Skotlannin Summasen maalilla