1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. golf

Sami Välimäki on kiinni jatkopaikassa golfin miesten Euroopan kiertueella Kyproksella

Toinen kierros Kyproksella keskeytyi ukkosen takia.

Välimäki oli vahvasti kiinni jatkopaikassa ennen kuin toinen kierros Pafoksessa keskeytyi. Kuva: Tomi Natri / All Over Press

Sami Välimäki oli perjantaina kiinni jatkopaikassa, kun golfin miesten Euroopan-kiertueen kilpailu Kyproksen Pafoksessa oli puolivälin kynnyksellä. Kahta reikää vaille kaksi kierrosta pelannut Välimäki oli pelannut kilpailussa kymmenen alle parin ja oli vahvasti menossa jatkoon.

Toinen kierros Pafoksessa keskeytyi ukkosen takia, ja Välimäen tavoin suomalaispelaajista Kalle Samooja (-6) ja Mikko Korhonen (-5) joutuvat pelaamaan kakkoskierroksensa loppuun lauantain alkajaisiksi. Suomalaisnelikosta Tapio Pulkkanen (+2) ehti pelata täydet kaksi kierrosta, mutta hän karsiutui jatkosta.

Lauantain kolmannelle kierrokselle selviytyy poikkeuksellisesti 32 parasta lyöjää, ja heidän tuloksensa nollataan. Päätössunnuntaille jatkaa kisan 16 parasta.

Oikaisu 6.11.2020 kello 23.49: jutussa väitettiin aiemmin virheellisesti, ettei Mikko Korhosella ole mahdollisuutta saavuttaa jatkopaikkaa. Sami Välimäki ei ole pelannut kahta lyöntiä vaille kaksi kierrosta, vaan hänellä on toista kierrosta pelaamatta kahden reiän verran.

Lue myös:

Suomalaisgolfareita ei hetkauta uusi pelimuoto – Välimäki toisella sijalla Kyproksella

Kalle Samoojan loistava viikonloppu ei aivan riittänyt ensimmäiseen voittoon: "Se tuli vähän shokkina, kun näin sen kierähtävän ulos"

Kalle Samoojalta hieno suoritus! Sijoittui toiseksi golfin Euroopan kiertueella Kyproksella dramaattisen uusintareiän jälkeen