Hyppää sisältöön

Sami Välimäki ainoana suomalaisena jatkoon Kyproksella – tulokset nollataan ennen viimeisiä kierroksia

Kalle Samooja, Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen jäivät karsintarajan ulkopuolelle golfin Euroopan kiertueella.

Sami Välimäki jakoi kahden kierroksen jälkeen viidettä sijaa, mutta sillä ei ole merkitystä, sillä aiemmat tulokset nollataan ennen lauantain kierrosta. Kuva: Getty Images

Suomalaisgolfari Sami Välimäki on edennyt jatkokierrokselle golfin Euroopan kiertueella Kyproksella. Välimäki, 22, pelasi toisella kierroksella avauskierroksensa tavoin tuloksen –5 ja jakoi kahden kierroksen jälkeen viidettä sijaa tuloksella –10.

Jatkoon pääsi poikkeuksellisesti vain 32 pelaajaa. Välimäki on ainut suomalainen, joka nähdään lauantain ja sunnuntain kierroksilla Pafoksessa.

Välimäki aloittaa viikonlopun kierrokset puhtaalta pöydältä, sillä ensimmäisten kierrosten tulokset nollataan. Lauantain kierrokselta vain 16 pelaajaa eli vain puolet jatkavat sunnuntain päätöskierrokselle. Myös ennen sitä kaikki aiempien kierrosten tulokset nollataan.

Kisaa johti kahden kierroksen jälkeen Walesin Jamie Donaldson yhteistuloksella –12. Hän kuitenkin lähtee lauantain kierrokselle samalta viivalta muiden kanssa.

Perjantain kierros jäi usean pelaajan osalta kesken ukkosen takia. Suomalaispelaajat Mikko Korhonen ja Kalle Samooja pelasivat kierroksensa loppuun varhain lauantaiaamuna.

Samooja jäi vain lyönnin päähän jatkopaikasta yhteistuloksellaan viisi alle parin. Hän oli kiinni jatkopaikassa vielä ennen viimeistä reikää, mutta putosi jaetulle 33. sijalle päätösreiän bogillaan.

Korhonen teki kankean avauskierroksen jälkeen perjantaina hyvää nousua kohti jatkopaikkaa, mutta lauantaiaamuna suomalaiskonkarin peli ei kulkenut samalla lailla. Kuusi birdieä sisältänyt huippukierros romuttui viimeisen reiän tuplabogiin. Korhosen kahden kierroksen yhteistulokseksi jäi –3 ja sijoitukseksi jaettu 49. sija.

– Sellainen aamu. Hyvää peliä eilen, ja alkoi putterikin lämpenemään. Tänään oli toinen tarina. Ei vain kone käynnistynyt ollenkaan, tatsi oli täysin kateissa. Vähän kuin olisi puupölkky swingailemassa. Päivät ovat erilaisia, ei voi mitään, Korhonen harmitteli tiedotteessaan.

Neljäs suomalaispelaaja Tapio Pulkkanen sijoittui 93:nneksi. Hän pelasi perjantaina tuloksen kaksi alle parin, mutta hieman heikomman avauskierroksen vuoksi hänen yhteistuloksekseen jäi +2.

Lue myös:

Sami Välimäki on kiinni jatkopaikassa golfin miesten Euroopan kiertueella Kyproksella

Suomalaisgolfareita ei hetkauta uusi pelimuoto – Välimäki toisella sijalla Kyproksella

Kalle Samoojalta hieno suoritus! Sijoittui toiseksi golfin Euroopan kiertueella Kyproksella dramaattisen uusintareiän jälkeen