Hyppää sisältöön

Oskar Kirmes voitti telinevoimistelun Suomen mestaruuden – raskas metsäleiri armeijan harmaissa tuntui kropassa: "Siellä sai nukuttua tosi huonosti"

Robert Kirmes varmisti veljesten kaksoisvoiton kuusiottelun SM-kilpailuissa.

Oskar Kirmes taituroi telinevoimistelun MM-kisojen karsinnassa viime vuonna. Kuva: Suomen Voimisteluliitto / Jesse Soivala

Oskar Kirmes on voittanut telinevoimistelun kuusiottelun Suomen mestaruuden lauantaina Jyväskylässä tiukan kamppailun jälkeen.

SM-kulta ratkesi vasta viimeisellä telinekierroksella kilpailun viimeiseen rekkisuoritukseen Kirmeksen hänen veljensä Robert Kirmeksen ja Elias Kosken välillä

– Ennen rekkisarjaani kuulin, että Robert on johdossa. Tiesin, että jos teen sarjan läpi, olen ykkönen tai toinen. Tavoitteenani oli lauantaina vain, että minä ja Robert olemme ykkönen ja kakkonen, joten minun oli pakko vääntää se sarja läpi, Oskar Kirmes, 24, kertoi kilpailun ratkaisun hetkistä Voimisteluliiton tiedotteessa.

Kirmes vei mestaruuden nimiinsä yhteispisteillä 76,400. Pikkuveli Robert varmisti veljesten kaksoisvoiton 0,2 pisteen erolla Oskariin.

Oskar Kirmes kertoi, että vire ei ollut parhaasta päästä. Syy löytyi armeijan harmaista. Kirmes suorittaa parhaillaan asepalvelustaan urheilukoulussa.

– Me olimme sunnuntaista keskiviikkoon asti metsässä. Siellä sai nukuttua tosi huonosti, kolme­ tai neljä tuntia per yö. Huomaa, ettei ole ihan vielä palautunut.

Miesten kuusiottelukilpailun ohessa voimisteltiin myös miesten joukkueiden SM-kilpailu, jonka voittajaksi nousi Kirmesten seura Espoon Telinetaiturit.

Miesten telinevoimistelun SM-kuusiottelu

1. Oskar Kirmes: 76,400

2. Robert Kirmes: 76,200

3. Elias Koski: 75,550.

Lue myös: